SĂRBĂTOARE MARE LA PIETRARI

SĂRBĂTOARE MARE LA PIETRARI

De Sfântul Ilie primăria și Consiliul Local din comuna dâmbovițeană Pietrari organizează ziua comunei.  Renumită pentru produsele tradiționale precum cașcavalul afumat de Pietrari, localitatea dâmbovițeană sărbătorește în fiecare an alături de cetățeni prin organizarea de târguri și evenimente. Pe lângă distracție, localnicii au ocazia să-și promoveze produsele și să vândă bucatele pregătite în propriile gospodării.

 

 

Ca în fiecare an, de Sfântul Ilie e motiv dublu de sărbătoare la Pietrari.  Îmbrăcați în port popular și pregățiți cu cele mai bune preparate specifice zonei, locuitorii comunei Pietrari își așteaptă oaspeții pe 20 iulie.  Localitatea este renumită pentru cașcavalul afumat iar localnicii așteaptă cu nerăbdare ziua de sărbătoare pentru a-și promova produsele. Din anul 2009, în Pietrari se sărbătorește pe 20 iulie ziua comunei iar primarul și consiliul local doresc să păstreze această tradiție și pe viitor. De la sărbătoare nu vor lipsi nici artiști cunoscuți pe Valea Dâmboviței și formații renumite. Vor destinde atmosfera Nemuritorii, Simona Bănică, Mariana Stan, Rodica Voicu și Mirabela Drăguș.

 

Dâmbovițenii sunt așteptați pe 20 iulie, începând cu ora 16:00, la Pietrari să sărbătorească alături de localnicii în stil tradițional românesc. La final sărbătoarea se va încheia cu un foc de artificii.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta