SALVAT DIN RÂPĂ DUPĂ O MISIUNE DE PATRU ORE

SALVAT DIN RÂPĂ DUPĂ O MISIUNE DE PATRU ORE


A fost alertă în munții Baiului miercuri seara. Un bărbat de 35 de ani a căzut într-o prăpăstie de 100 de metri. Tatăl lui a fost cel care a anunțat autoritățile. Pompierii militari au pornit la intervenție cu o autospecială, un utv și o ambulanță. Drumul greu accesibil și ceața densă au îngreunat misiunea. În cele din urmă barbatul a fost scos din râpă de salvamontiști cu ajutorul unor corzi și transportat până la ambulanță.
Bărbatul de 35 de ani se pare că se aventurase în Munţii Baiului pe un traseu folosit pentru offroad şi a căzut în prăpastie, tatăl acestuia fiind cel care a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Echipaje de paramedici, pompieri şi salvamontişti din Buşteni au intervenit pentru a-l scoate pe bărbat din prăpastie. Din cauza ceții dense și a drumului greu accesibil misiunea a durat aproximativ patru ore. Bărbatul a fost găsit căzut într-o prăpastie de 100 m, unghiul 70 grade. Turistul avea numeroase răni la cap, mâini şi torace, dar a supravieţuit căderii în prăpastie.
Salvatorii au coborât pe corzi în prăpastie şi l-au preluat pe rănit, transportându-l până la ambulanţa SMURD care nu a putut ajunge până la locul în care s-a petrecut accidentului. Bărbatul a primit îngrijiri medicale și a fost preluat de echipajul SMURD cu suspiciune fractură membru superior stâng, traumatisme multiple la cap, însă conștient și cooperant.

Comenteaza

comentarii

reclama ta