SALARII URIAŞE PE BANDĂ RULANTĂ

SALARII URIAŞE PE BANDĂ RULANTĂ

Adio investiţii, bun venit salarii uriaşe. Este trendul care a cuprins România de câteva zile. Salarizarea funcţionarilor din primării şi din Consiliile Judeţene a devenit o cursă contracronometru pentru bunăstarea angajaţilor din aceste instituţii. Mai mulţi primari din ţară nu au stat prea mult pe gânduri şi pentru că legea le permite să-şi stabilească singuri lefurile, au trecut la măriri.

Primul val de majorări s-a petrecut deja  în unele județe,  acum câteva luni de zile,  pe baza unei decizii a Curții Constituționale (794/2016) care prevedea că angajații cu aceeași funcție trebuie să beneficieze de salarii egale, până la introducerea unei reglementări unitare. Legea salarizării, aprobată de Parlament în iunie, stabilește doar indemnizațiile aleșilor locali, lăsând la îndemâna autorităților stabilirea salariilor subordonaților. Ce a urmat? Vă dăn doar câteva exemple ca să vă convingeţi. La Ariceştii Rahtivani, în Prahova salariile au explodat. Potrivit ziarulincomod.ro, salariul femeii de serviciu va ajunge la 2.393 lei.  Şoferul instituţiei va fi încadrat pe un salariu de 2.755 lei, iar un referent grad I 2.900 lei, în timp ce unul de specialitate va câștiga 3.466 lei. Bibliotecarul va pleca acasă la sfârşit de lună cu 3.176 lei.

La CJ Argeș, președintele instituției, a pregătit o grilă generoasă. Potrivit romanialibera.ro, arhitectul-șef va fi plătit cu 11.400 lei, directorii executivi cu 11.000 lei, iar șefii de servicii și birouri 10.000, respectiv 9.400 lei.

Şi la Consiliul Judeţean Prahova sunt măriri substanţiale. În ordine, după indemnizația președintelui CJ Prahova, în cuantum de 13.500 de lei brut, și a vicepreședinților CJ (aproximativ 11.500 de lei brut), cel mai mult va câștiga secretarul județului, cu un salariu brut cuprins între 9.650 de lei – 10.500 de lei, urmat de arhitectul județului, cu un salariu brut cuprins între 9.100 – 10.100 de lei.

Şi la primăria Ploieşti au fost pregătite remuneraţii frumoase. Secretarul Primăriei ajunge la peste 10.000 de lei brut, salariul de bază. Arhitectul şef va încasa 9570 lei, şefii de oficiu, șefii de serviciu și directorii vor primi sume  cuprinse între 7.000 și 9. 500 de lei brut. Conducătorul autospeciale va primi un salariu de bază de 2.900 de lei care variază în funcţie de vechime până la 3.611 lei, iar un servant pompier pleacă de la 3480 lei salariu de bază.

Aşadar este liber la majorări. Singura condiție este ca ei să nu depășească salariilor vicepreședinților de CJ sau ale viceprimarilor

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta