AFACERE PARFUMATĂ

AFACERE PARFUMATĂ

Se spune că îngrijirea florilor este o activitate specifică doamnelor, însă un bărbat distruge total acest mit. Eugen Brătucu şi-a dezvoltat propria afacere într-o seră de flori, în comuna dâmboviţeană Dragomireşti. Aici stă toată ziua şi îngrijeşte plantele mai ceva ca o femeie. Este marea sa pasiune, pe care o hrăneşte cu iluzii, spune el, în timp ce trăieşte din speranţe. Se câştigă bine din flori, însă tehnologia avansează şi trebuie să fie mereu la curent cu ce este nou, pentru a avea profit satisfăcător.

Eugen Brătucu a lucrat aproximativ 10 ani în Franţa, într-o seră de flori. De 12 ani s-a întors în ţară, unde a decis să pună în practică ceea ce a învăţat în Franţa. Astfel că, pe 2000 de metri pătraţi şi-a făcut propria seră de flori, încălzită printr-o centrală cu lemne. În sera numărul 1, dedicată muşcatelor, găsim toată gama: muşcate curgătoare, semi-curgătoare, zonale, calliope.

Înrădăcinarea muşcatelor se face în aproximativ două săptămâni, iar în aproximativ 4-5 luni planta se dezvoltă şi este scoasă la vânzare în piaţă. În mare parte, Eugen Brătucu îşi vinde florile direct din seră.

În sera numărul 2 găsim altfel de flori, primole, pregătite pentru începutul primăverii.

În ceea ce priveşte raportul investiţie-profit, răspunsul este clar.

Primăvara este cel mai profitabil sezon. Eugen Brătucu produce în jur de 120 000 de plante pe două cicluri şi nu s-a oprit doar la florile de sezon, ci este pasionat şi de plantele exotice. Astfel că, în sera lui găsim şi citrice şi trandafiri japonezi, leandri, la preţuri avantajoase. De sezon, Cyclamen-ul este cea mai căutată floare. Afacerea lui Eugen Brătucu nu este doar avantajoasă pentru întreaga familie, ci şi un motiv de bucurie pentru soţia sa, o femeie răsfăţată cu cele mai frumoase flori tot timpul anului.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta