S-A CONSTATAT EPIDEMIA DE GRIPĂ. SORINA PINTEA: FACEM APEL LA CALM. RECOMANDĂM VACCINAREA ȘI RESPECTAREA MĂSURILOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Anunț de ultimă oră de la Ministerul Sănătății. Ministrul Sorina Pintea a declarat epidemia de gripă în România în condițiile în care s-a înregistrat a treia săptămână cu un număr mare de cazuri de gripă. Ministrul Sănătății a făcut declarația în urmă cu câteva minute într-o conferință de presă.
Sorina Pintea a făcut apel la calm și a cerut să fie continuată vaccinarea ți să fie respectate măsurile:
– refacerea urgentă a stocurilor de antivirale de către spitalele care internează cazuri de infecții respiratorii acute.
– instituirea terapiei antivirale imediat după internare la toți pacienții care prezintă tablou clinic compatibil cu gripa – febra și tuse, respectiv cu gripa severa (SARI) – febra, tuse și dispnee, cu debut în ultimele 10 zile, fără a aștepta rezultatul de laborator!
– instituirea tratamentului profilactic cu antivirale la contactul pacienților internați: inițial pacienți din același salon și personalul care îi îngrijește, chiar dacă au fost vaccinați cu minimum 2 săptămâni înainte.
– vaccinarea urgentă a personalului nevaccinat.
– refacerea urgentă a stocurilor de echipament de protecție și utilizarea corespunzătoare a acestuia.
– refacerea urgentă a stocurilor de antiseptice și dezinfectante, pentru o igiena riguroasă a mâinilor și a suprafețelor.
Inspectoratele școlare pot să ia decizia închiderii școlilor atunci când se constată absenteim peste 20%. Sudul țării este cel mai afectat.

NU se poate pune problema unei carantine, a transmis Ministrul Sănătății. Nu se schimbă nimic din acest moment, după declararea epidemiei la nivel național, dar trebuie aplicate urgent măsurile. Spitalele vor limita vizitele.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri