S-A CONSTATAT EPIDEMIA DE GRIPĂ. SORINA PINTEA: FACEM APEL LA CALM. RECOMANDĂM VACCINAREA ȘI RESPECTAREA MĂSURILOR

S-A CONSTATAT EPIDEMIA DE GRIPĂ. SORINA PINTEA: FACEM APEL LA CALM. RECOMANDĂM VACCINAREA ȘI RESPECTAREA MĂSURILOR

Anunț de ultimă oră de la Ministerul Sănătății. Ministrul Sorina Pintea a declarat epidemia de gripă în România în condițiile în care s-a înregistrat a treia săptămână cu un număr mare de cazuri de gripă. Ministrul Sănătății a făcut declarația în urmă cu câteva minute într-o conferință de presă.
Sorina Pintea a făcut apel la calm și a cerut să fie continuată vaccinarea ți să fie respectate măsurile:
– refacerea urgentă a stocurilor de antivirale de către spitalele care internează cazuri de infecții respiratorii acute.
– instituirea terapiei antivirale imediat după internare la toți pacienții care prezintă tablou clinic compatibil cu gripa – febra și tuse, respectiv cu gripa severa (SARI) – febra, tuse și dispnee, cu debut în ultimele 10 zile, fără a aștepta rezultatul de laborator!
– instituirea tratamentului profilactic cu antivirale la contactul pacienților internați: inițial pacienți din același salon și personalul care îi îngrijește, chiar dacă au fost vaccinați cu minimum 2 săptămâni înainte.
– vaccinarea urgentă a personalului nevaccinat.
– refacerea urgentă a stocurilor de echipament de protecție și utilizarea corespunzătoare a acestuia.
– refacerea urgentă a stocurilor de antiseptice și dezinfectante, pentru o igiena riguroasă a mâinilor și a suprafețelor.
Inspectoratele școlare pot să ia decizia închiderii școlilor atunci când se constată absenteim peste 20%. Sudul țării este cel mai afectat.

NU se poate pune problema unei carantine, a transmis Ministrul Sănătății. Nu se schimbă nimic din acest moment, după declararea epidemiei la nivel național, dar trebuie aplicate urgent măsurile. Spitalele vor limita vizitele.

Comenteaza

comentarii

reclama ta