ROMII AU MĂRŞĂLUIT PENTRU DESFIINŢAREA BALASTIERELOR

ROMII AU MĂRŞĂLUIT PENTRU DESFIINŢAREA BALASTIERELOR

Revolta romilor de la Romanesti continuă. 200 de persoane au ieşit din nou în stradă pentru a scanda împotriva activităţii balastierelor din zonă. Oamenii au pornit într-un marş pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra situaţiei lor şi au semnat petiţii. Întreaga comuna Potlogi este înconjurată de 5 balastiere, două dintre ele în zona localităţii Româneşti. Autorităţile locale nu au nicio putere să interzică activitatea, întrucât autorizaţiile sunt eliberate de la judeţ. Prefectul de Dâmboviţa a cerut formarea unei comisii mixte şi deplasarea de urgenţă în zonă.
Romii şi-au strigat nemulţumirile pentru a doua oară. Cu pancarte, cu afişe şi sloganuri au scandat mai întâi în centrul localităţii Româneşti. Oamenii spun că au făcut petiţii şi le-au înaintat la judeţ. Problema este una destul de gravă. În ultimele luni casele li s-au crăpat, au fost inundaţi, pânza freatică a fost distrusă şi nu mai pot consuma apa, iar lipsa unei protecţii în jurul lacurilor balastierelor le pune copiii în pericol.
Marşul romilor s-a oprit la Potlogi unde aceştia şi-au strigat problemele şi au cerut o intervenţie urgentă. Primarul localităţii a declarat că primăria şi-a luat toate măsurile şi documentele de construcţie a imobileleor în zonă sunt în regulă. Mai mult, se vor construi noi imobile prin ANL, iar documentaţia a arătat că nu sunt probleme în privinţa amplasării lor pe acel teritoriu. Problema balastierelor nu o poate gestiona autoritatea locală. Edilul a declarat însă faptul că în trecut s-au mai confruntat cu situaţii similare, iar verificările făcute la balastiere au arătat nereguli.
La nivelul Prefecturii Dâmboviţa se va constitui o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Consiliului Județean Dâmbovița, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul JudeţeanDâmboviţa, DSP şi Administraţiei Bazinale Argeş-Vedea pentru a controla activitatea societăţilor care au primit aviz de funcţionare în satul Româneşti.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta