ROMÂNII IES DIN NOU ÎN STRADĂ

ROMÂNII IES DIN NOU ÎN STRADĂ

Guvernanţii scot oamenii în stradă, pentru a doua oară de la începutul acestui an, pentru acelaşi motiv: graţierea infractorilor! De această dată, nu vorbim despre o ordonanţă de urgenţă, ci de o lege, încărcată cu amendamente pentru favorizarea celor închisi pentru pentru luare şi dare de mită, trafic sau cumpărare de influenţă. Decizia a fost luată de senatorii din comisia juridică. Săptămâna viitoare urmează ca amendamentele să fie votate în Plenul Senatului şi apoi în Camera Deputaţilor. Românii nu vor să aştepte aprobarea acestor modificări şi deja au început să iasă în stradă.

După două ore de discuţii, senatorii au decis că pot beneficia de legea graţierii şi cei închişi pentru fapte de corupţie. Amendamentul este susţinut de Traian Băsescu, deşi nu este membru al comisiei, şi de Şerban Nicolae, iar senatorii PSD au votat „pentru”, spre nemultumirea oamenilor, care au ieşit din nou în stradă, aşa cum s-a întâmplat la începutul acestui an. Peste o mie de oameni au protestat în Piaţa Victoriei, la scurt timp după ce amendamentul a fost aprobat.

Traian Băsescu îşi motivează iniţiativa, invocând experienţa sa politică.
”Luarea de mită – am propus-o pentru graţiere, având în vedere că se face eventuala graţiere cu plata prejudiciului şi având recidivişti. E uşor de înţeles ce mă mobilizează. Până la ultima lege a finanţării campaniilor electorale, toate partidele pot fi acuzate aşa cum s-a şi întâmplat cu foarte mulţi oameni şi de luare de mită şi de abuz în serviciu, lucruri pe care se cam merge. Eu sunt de acord să fie pedepsiţi cei care au dus banii acasă şi trebuie pedepsiţi. Banii ăştia s-au dus în geci, în umbrele, pentru că aşa au funcţionat lucrurile în realitate.

La scurt timp după vot, Klaus Iohannis a declarat că este „neplăcut surprins”. Neplăcut surprinşi sunt şi românii care au decis să iasă din nou în stradă, din cauza deciziilor parlamentarilor. Proteste au fost şi la Sibiu, Cluj şi Braşov, iar în serile ce urmează se anunţă proteste şi în oraşele din Regiunea Muntenia-Sud. Românii se mobilizează pe Facebook şi sunt hotărâţi să nu îi lase pe guvernanţi să ia decizii în favoarea infractorilor.

Comenteaza

comentarii

reclama ta