ROMÂNII AU IEȘIT LA URNE PENTRU REFERENDUM

ROMÂNII AU IEȘIT LA URNE PENTRU REFERENDUM

Românii au fost chemați la urne pentru a răspunde la două întrebări:

ÎNTREBĂRI REFERENDUM

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Părerile au fost împărțite. În timp ce unii au votat atât pentru europarlamentare, cât și pentru referendum, alții au ales să spuna PAS referendumului. Cei mai bătrâni au motivat că nu au înțeles întrebarea, însă cei mai mulți au spus pur și simplu că nu vor să voteze. Vârstnicii au ieșit primii la vot, dar de această dată și numărul tinerilor care au votat a fost mult mai mare față de alte alegeri.

Cu lacrimi în ochi această bătrânică din Târgoviște le-a transmis tinerilor să iasă la vot pentru viitorul lor. Deși are o vârstă înaintată spune că întotdeauna a votat și și-a exprimat opțiunea.

Pe parcursul zilei situația a oscilat. Președinții secțiilor de votare au observat o prezență mai mică la referendum.

Contrar așteptărilor, numărul celor care au votat a fost foarte mare, iar la momentul bilanțului, am avut parte de o surpriză. Prezența la vot pentru referendum a fost de 41,28% și peste 7.5 milioane de români au răspuns celor două întrebări. În sud-muntenia, prezența la vot mai mare în Ilfov, Prahova, Dâmbovița și Argeș. O prezență mai mică la referendum a fost în Giurgiu, Călărași, Ialomița și Teleorman.

Un rezultat provizoriu pentru referendum indică faptul că 81% dintre votanţi au răspuns DA ambelor întrebări. 80,9% dintre alegători au răspuns DA, la prima întrebare și 81,1% au răspuns DA la cea de-a doua întrebare.

La secţiile din străinătate, reiese că 92% au votat DA la întrebarile de la referendum, iar 6% NU.

Comenteaza

comentarii

reclama ta