ROMÂNIA, LOVITĂ DE UN VAL DE AER POLAR

ROMÂNIA, LOVITĂ DE UN VAL DE AER POLAR

Iarna își intră în drepturi serios încă de la sfârșitul lunii noiembrie. Un val de aer siberian aduce ger, viscol, ninsori și polei în aproape toată țara. Temperaturile scad brusc, iar meteorologii au emis un cod galben și o informarea de vreme rea. În unele județe ninsoarea a creat probleme majore în trafic. În Teleorman încă de la primele ore miercuri un tir a derapat. La putin timp două autoturisme s-au ciocnit și șapte persoane au fost transportate la spital . Pana spre sfârșitul săptămânii meteorologii anunță ninsori, viscol și polei. Gerul va spune și el stăpânire pe întreaga țară. Chiar şi temperaturile din timpul zilei vor fi negative, de până la minus 6 grade. Vântul va spori și el senzația de frig mai ales în sud-est şi pe crestele montane, unde vor fi rafale de 70-80 de kilometri pe oră. În sudul țării până miercuri seara este cod galben de vânt, ninsori viscolite, strat de zăpadă şi depuneri de gheață.
De miercuri și până vineri va fi în vigoare o informare meteorologică de ger, viscol și zăpadă. În intervalul menționat în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie). Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării.
În Teleorman vremea rea a adus primele probleme. Miercuri dimineața, la ora 08.45, pe 112 s-a solicitat intervenția autorităților pentru deblocarea unui tir care a derapat pe DJ 506, între localitățile Merișani și Guruieni, blocând circulația parțial. Pentru rezolvarea acestei situații au intervenit membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Guruieni cu un tractor cu volă și un echipaj de la pompieri. Un alt accident s-a produs în localitatea Crângu. Două autoturisme s-au ciocnit și din impact au rezultat 7 victime, dintre care 3 femei, un copil de 7-8 luni și 3 bărbați, conștiente și cooperante, cu traumatisme la nivelul membrelor și toracelui. Un bărbat, șoferul unui autoturism, a fost încarcerat, acesta fiind scos de pompieri și predat echipajelor medicale. Toate victimele au fost transportate la UPU Alexandria de echipajele SAJ.Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în PTF Turnu Măgurele s-a întrerupt traficul, începând cu ora 10.00.

Comenteaza

comentarii

reclama ta