ROBOŢI ÎN ACŢIUNE

ROBOŢI ÎN ACŢIUNE

Cuptor pentru caramidă, mână bionică, dronă sau mini-tancuri care ar putea fi folosite pentru dezamorsat bombe sunt doar câteva dintre invenţiile studenţilor târgovişteni. Aceştia şi-au expus cele mai bune creaţii, în cadrul celei de-a X-a ediţii a concursului tematic “Roboţi în acţiune”. Tinerii speră că invenţiile lor vor fi apreciate de angajatori, iar după finalizarea studiilor să îşi poată găsi mai repede de munca în domeniu.

G.I. Robot este de fapt lucrarea de licenţă a lui Mihai, pe care a expus-o şi la concursul organizat la Universitatea Valahia din Târgovişte. La fel a făcut şi colegul său, tot Mihai, cu prima mini-dronă inventată la Târgovişte.

12 studenţi au expus douăsprezece dintre realizările practice în domeniul roboticii, mecatronicii şi automaticii, însă, nu toţi şi-au pregătit lucrările 100%.

În timpul concursului s-au produs şi accidente.

Octavian spune că nu se lasă, iar robotul său va putea fi folosit de la divertisment până la domenii de cercetare.

Concursul are ca scop şi evidenţierea abilităţilor tinerilor în domeniul automaticii, în speranţa că angajatorii le vor da o şansă la finalizarea studiilor.

La Târgovişte au fost expuse şi 20 de aplicaţii ale studenţilor de la Pilitehnica din Bucureşti. Lucrările aduse din capitală au componente de design industrial, combinate cu ingineria.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta