PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RESTRICȚII ÎN LOCUL RELAXĂRII

RESTRICȚII ÎN LOCUL RELAXĂRII

de Andrei Oprescu
29 vizualizări

Anuntul a fost facut luni seara, de catre Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii care a delclarat că:

„S-a evaluat tot ce a însemnat cele două săptămâni, au fost două săptămâni în care am avut o creştere a numărului de cazuri noi, două săptămâni în care au crescut cazurile în Terapie Intensivă, a crescut numărul de decese şi recomandările din grupul tehnic sunt de a amâna unele măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind zilnic şi în săptămâna care urmează evoluţia numărului de cazuri, evoluţia cazurilor în Terapie Intensivă, evoluţia deceselor, precum şi respectarea normelor de precauţie, normelor de igienă, distanţarea fizică. În ultimele două săptămâni, urmând aceste aspecte, o parte din concetăţenii noştri nu au respectat aceste reguli şi am văzut în anumite zone apoi la nivelul întregii ţări creşterea transmiterii comunitare. Această creştere a transmiterii comunitare, dincolo de focarele pe care le aveam în acel moment, focarele din centrele de bătrâni, din centrele de pacienţi neuropsihici, din spitale, şi care în acest moment prezintă o recrudescenţă. Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut şi s-a decis să amânăm cea de-a patra etapă de relaxare”, a afirmat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Întrebat dacă sunt luate în calcul măsuri de restricţie care să fie impuse acum, Tătaru a răspuns:

„Judecăm fiecare caz în parte, fiecare focar în parte, fiecare anchetă epidemiologică va duce la un rezultat în care putem vizualiza o transmitere comunitară. În măsura în care există acea transmitere comunitară accentuată ne gândim ca punctual în anumite locaţii să putem impune şi alte restricţii: izolarea acelui focar, carantinarea acelei zone. Noi trebuie să izolăm un focar pentru a nu se extinde. Cât timp avem acele focare care erau în centrele de bătrâni, în spitale, erau identificate, erau izolate, erau tratate. Când apare transmiterea în comunitate, avem un alt tip de activitate”.

Întrebat, de asemenea, dacă vor fi închise plajele sau Constanţa, Nelu Tătaru a afirmat că „în acest moment nu avem acest pericol”. În acest weekend, circa 7000 de oameni au fost la munte, pe Valea Prahovei. Pensiunile şi hotelurile au avut un grad de ocupare de peste 60%. A fost însă de departe și cel mai aglomerat sfârşit de săptămână la mare. 60.000 de turişti au fost pe litoralul românesc, faţă de doar 15.000, săptămâna trecută.

Amânarea ultimei etape de relaxare de la 1 iulie loveşte în plin restaurantele şi asta în condiţiile în care pierderile în industrie se ridică deja la 1,5 miliarde de euro. 5000 de localuri s-au închis de definitiv. Patronii de restaurante mai au de aşteptat. Autorităţile au decis ca sălile de mese din interior să rămână închise şi după data de 1 iulie. Salvarea pentru cele mai multe dintre restaurante rămân terasele care vor funcţiona şi după 1 iulie după regulile de distantare anunţate deja de autorităţi.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe