REGULI DE CIRCULAŢIE DOAR PENTRU UNII

REGULI DE CIRCULAŢIE DOAR PENTRU UNII

TÂRGOVIŞTE, DÂMBOVIŢA

Pe principiul „când pisica nu-i acasă, joacă şoarecii pe masă”, când poliţiştii nu sunt la datorie, şoferii circulă după propriile reguli în municipiul Târgovişte. Prioritatea în sensurile giratorii este la mica înţelegere sau în funcţie de tupeul conducătorilor auto. Totodată, virajul interzis la stanga, în anumite zone, este doar un detaliu, de care şoferii nu ţin cont, în ciuda faptului că încurcă traficul. Doar câteva minute de monitorizare a traficului, scot la iveală nereguli majore, care i-ar putea lăsa pe şoferi fără permisele de conducere.

Momentul în care şoferul intrat deja în sensul giratoriu este nevoit să oprească pentru a lăsa autotrenul să treacă, deşi nu avea prioritate, dar conducătorul auto a pătruns în sens ca şi cum ar fi fost dreptul lui. Situaţia nu este singulară. În doar câteva minute, aceeaşi figură s-a repetat.

Situaţia este mai gravă la ieşire din Târgovişte spre Sinaia, unde pe DN 71 au fost puse balize între sensurile de mers, cu scopul ca şoferii să nu mai treacă nepăsători peste dubla linie continuă, atunci când intră sau ies de la magazinul de materiale de construcţii, unde găsesc cele necesare pentru întreaga gospodărie. Balizele au fost transformate în „jaloane” pe care şoferii indisciplinaţi le ocolesc fără nicio jenă, fără să le pese că blochează traficul.

Situaţia se complică şi mai mult, când de la magazinul de materiale de construcţii iese un căruţaş, care nu prea cunoaşte regulile de circulaţie.

Nici pietonii nu sunt mai disciplinaţi. Îşi riscă viaţa, traversând prin zonele nemarcate cu treceri pentru pietoni sau cu semafoare, făcând slalom printre maşinile din trafic.

Dacă în aceste zone ar sta şi agenţii de la Rutieră, probabil că ar ridica mai multe permise de conducere, pentru că astfel se pedepseşte neacordarea de prioritate şi încălcarea liniei continue.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta