RECOMPENSE PENTRU ELEVII DE 10

RECOMPENSE PENTRU ELEVII DE 10

După muncă şi răsplată. Ministerul Educaţiei face primul pas pentru recompensarea elevilor care au reuşit să obţină nota maximă la examenele naţionale. Într-un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică este prevazută suma de 1.000 pentru fiecare elev de 10 la evaluarea naţională.  Pentru fiecare elev de 10 la examenul de bacalaureat se va acorda 3 000 de lei.

S-au străduit, au învăţat, au trecut cu brio de examene, iar acum îşi aşteaptă recompensa. Elevii eminenţi ar putea fi premiaţi de Ministerul Educaţiei pentru rezultatele obţinute. Proiectul de hotărâre de Guvern este pus deja în dezbatere publică.

”Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2017. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”.

Prevede proiectul de Hotărâre de Guvern. Sumele sunt aşteptate cu nerăbdare de elevi care au pus în discuţie această recompensă încă de la afişarea rezultatelor. Doi dintre elevii de 10 au fost invitaţi şi în platoul MDITV.

În acest an 137 de elevi au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, iar 497 absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta