„RĂSCOALA” ROMILOR

„RĂSCOALA” ROMILOR

Comunitatea romă, din Dâmboviţa, cere schimbare la nivelul conducerii judeţene! Spun că nu îl mai vor pe Vasile Moise la conducerea oragnizaţiei, pentru că nu le reprezintă interesele aşa cum a promis în urmă cu 12 ani, când a fost ales. Romii au strâns 900 de semnături din tot judeţul pentru schimbarea preşedintelui Deju, aşa cum este cunoscut printre ei, şi nu au de gând să se oprească aici.

Nemulţumirile sunt multiple printre romi. Cei care fac parte din conducerea organizaţiei sau au fost reprezentanţi ai comunităţilor locale reprezintă, spun ei, vocea comunităţii rome, comunitate care nu îl mai vrea pe Vasile Moise la conducerea judeţeană.

Romii spun că pentru întâlnirile Consiliului Director nu mai este contactat niciun lider din judeţ, pentru a lua parte la discuţiile despre problemele comunităţii, iar ei se lovesc de bariere peste tot.

Oamenii atrag atenţia că preşedintele Deju uită că în 2006 a fost numit în funcţie datorită lor, care au pus presiune şi au insistat în faţa celor de la centru.

Reprezentanţii comunităţii rome au strâns peste 900 de semnături din tot judeţul pentru demiterea lui Vasile Moise. Dacă nu se vor face auziţi la centru şi nu se vor lua măsuri, romii sunt hotărâţi să iasă în stradă, pe 8 aprilie, în ziua în care îşi sărbătoresc etnia.

Contactat telefonic, Vasile Moise nu a dorit să comenteze public această situaţie.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta