PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RADIOGRAFIA SĂRĂCIEI – VIDEO

RADIOGRAFIA SĂRĂCIEI – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Criza economica se resimte in continuare la nivel european. Desi, teoretic 20 de milioane de oameni trebuiau sa fie scosi din saracie, Uniunea Europeana constata ca in prezent numarul persoanelor defavorizate a crescut cu inca 6,6 milioane. Nici la nivelul Romaniei lucrurile nu stau altfel, statisticile arata ca  tara noastra se afla in continuare in topul saraciei din uniune.

Consiliul Munca, Politica Sociala, Sanatate si Protectia Consumatorului, din cadrul Consiliului UE a analizat, la Bruxelles, in aceasta saptamana, situatia sociala din UE, iar concluziile acestei analize  sunt alarmante, care evidentiaza dezastrul social lasta in urma de criza. Lucrurile nu stau deloc bine nici in  Romania statisticile arata ca suntem, in continuare, in topul saraciei din UE. 40 la suta dintre romani sunt expusi saraciei sau excluziunii sociale. Mai mult, potrivit UNICEF, unul din patru copii romani traiesc sub limita saraciei. Desi muncesc, 17 la suta dintre romani care lucreaza sunt saraci.

Impactul asupra veniturilor si conditiilor de viata, dezechilibrele in crestere in domeniile economic si social slabesc puterea economica a Uniunii si ii pun la incercare valorile de baza.Criza a lasat in urma o crestere fragila, prea mica si slujbe de calitate slaba, mai multi oameni expusi la saracie si excludere sociala. Rapoartele UE arata ca situatia sociala nu se imbunatateste, iar in unele state chiar se inrautateste.

De la adoptarea UE 2020, inca 6,6 milioane de europeni au ajuns in aceasta situatie, o crestere care a afectat o treime din statele membre.

Pe termen scurt si mediu, Consiliul considera ca imbunatatirea situatiei sociale ar putea veni din angajarea tinerilor si reducerea saraciei. Este nevoie, pentru asta, de crestere si investitii sociale. Veniturile si politicile de taxare ar trebui sa permita castigurilor si beneficiilor sociale sa interactioneze cu iesirea din saracie si plata muncii.

Pe termen lung, investitiile in copii si tineri ar trebui sa fie o prioritate politica, pentru o crestere a participarii pe piata muncii si performanta educationala. Politicile ar trebui sa stimuleze intrarea femeilor in viata profesionala.

In iunie 2014, Consiliul va purta o prima discutie pe marginea unui Raport privind dimensiunea sociala a Strategiei 2020.

 

 

Ilona Rotaru

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe