PROTESTELE CONTINUĂ ÎN PENITENCIARELE DIN ROMÂNIA

PROTESTELE CONTINUĂ ÎN PENITENCIARELE DIN ROMÂNIA

Protestele continuă și în această săptămână în penitenciarele din România. Angajații vor ieși din nou în stradă pentru a solicita, între altele, plata orelor suplimentare, precum și încetarea „împuternicirilor ilegale”. Ministrul Justiției a promis acum un an standarde privind condițiile de lucru în penitenciare și un plan multianual de investiții, dar nu s-a ținut de cuvânt, spun sindicaliștii din cadrul FSANP.
Revolta din subordinea ministrului Tudorel Toader continuă și în această săptămână. Angajații din penitenciare rămân în grevă. Potrivit unui comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în perioada 25 septembrie – 3 octombrie sunt programate proteste în stradă la :
marţi (25 septembrie) – Penitenciarul Mioveni (ora 10,00)
– Penitenciarul Oradea (ora 10,00)
– Penitenciarul Ploieşti (ora 9,00)
miercuri (26 septembrie) – Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin (ora 9,00)
joi (27 septembrie) – Penitenciarul Giurgiu (ora 10,00)
– Penitenciarul Slobozia (ora 9,00)
-Penitenciarul Galaţi (ora 9,00)
Nemulțumirile acumulate în ultimul an au ieșit la iveală. Angajații din penitenciare cer condiții mai bune de muncă, salarii decente și plata orelor suplimentare.
Nemulțumiți de rezultatele discuțiilor avute, sindicaliștii din Administrația Națională a Penitenciarelor sunt mai hotărâți ca niciodată. Aceștia vor continua calendarul protestelor așa cum a afost stabilit încă de la început.
Pe data de 3 octombrie este programat un protest la Ministerul Justiţiei.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta