PROTEST INEDIT AL UNEI ÎNVĂȚĂTOARE

PROTEST INEDIT AL UNEI ÎNVĂȚĂTOARE

Protest inedit al unui cadru didactic din Urziceni, județul Ialomița. O învățătoare de la Școala I.H. Rădulescu intră la ore purtând un tricou inscripționat cu mesajul „Promisiuni multe, realizări puține! Respectați-ne drepturile!” pentru a trage un semnal de alarmă asupra lipsei manualelor din școli. Cadrul didactic protesteaza zilnic 30 de minute înainte și după încheierea orelor de curs și a venit chiar și cu propuneri de modificare a legislației pentru ca elevii să nu mai fie nevoiți să sufere în fiecare an, iar dascălii să predea după fișe xerox.

Generația care este acum clasa IV-a a intrat în clasa I fără manuale, iar situația s-a repetat an de an. Totul după ce Ministerul Educației a stabilit în 2013 schimbarea manualelor vechi și a programei. De atunci licitațiile și contestațiile s-au ținut lanț, iar elevii au avut de suferit în fiecare an. Aurelia Gheorghe, învățătoare la Școala nr. 2 ”Ion Heliade Rădulescu” din Urziceni a decis că e momentul să ia atitudine și a început încă de luni un protest individual față de incompetența și lipsurile din învățământ. Cadrul didactic intră la ore cu un tricou inscripționat cu mesajul „Promisiuni multe, realizări puţine! Respectaţi-ne drepturile!” şi protestează în fiecare zi câte 30 de minute înainte şi după încheierea cursurilor.

Protestul a fost anunțat atât la nivelul unității școlare, cât și la Inspectoratul Școlar și are sprijinul sindicatului. Asta în condițiile în care manualele cele mai importante de istorie, georgrafie, matematică și limba română lipsesc.

O altă revendicare a învăţătoarei Aurelia Gheorghe vizează lipsa infrastructurii pentru clasele pregătitoare care, pe lângă mobilierul asigurat de minister, implică dotări speciale care să permită aplicarea programei, iar acestea diferă de la şcoală la şcoală.

Comenteaza

comentarii

reclama ta