PREOTUL CU LIMBAJ ”DE CARTIER”

PREOTUL CU LIMBAJ ”DE CARTIER”

Tumultul cotidian îi agită chiar ţi pe cei care ar trebui să-i liniştească pe cei rătăciţi. Predicile unui preot din Iaşi au devenit virale pe internet, nu pentru învăţăturile sale, ci pentru limbajul colorat cu care îşi exprimă ideile. Părintele este implicat total atunci când îşi expune discursul şi are momente când uită de cele sfinte.

Cuvintele desprinse din Sfânta Scriptură nu le mai atrag atenţia enoriaşilor, însă cuvintele desprinse parca din cartier şi, mai ales, spuse prin graiul preoţilor, cu siguranţă ajung la „oile rătăcite” din societate. Dacă nu în Biserică, prin intermediul internetului. În mediul on-line au ajuns şi predicile preotului Calistrat Chifan, de la Mânăstirea Vlădiceni, din Iaşi, postate chiar de reprezentantul Bisericii, fiind unul dintre puţinii slujitori ai Bisericii care are site personal, cont de Facebook şi îşi filmează slujbele şi le postează online. A atras atenţia tuturor prin limbajul său colorat, iar clipurilile au devenit virale pe reţelele de socializare.

Preotul se arată foarte supărat pe bătrânele care se dau credincioase, aşezându-se în primul rând la Biserică, doar pentru a da bine în faţa slujitorilor Domnului.

Nici obiceiurile creştine nu sunt pe placul părintelui Calistrat.

Trecând peste obiceiurile străbune, pe care tot preoţii le promovează, preotul ajunge la problema cea mai arzătoare a societăţii actuale, adică omul.

Atunci când vorbeşte despre o problem reală a societăţii, Părintele Calistrat mai aruncă cu câte o „afurisenie” de tipul „s-o ia dracu'”, chiar dacă este în altar. Chiar dacă majoritatea mesajelor sunt unele positive, exprimarea slujitorului Domnului este de-a dreptul şocantă.

Comenteaza

comentarii

reclama ta