PREOTUL CARE A SCHIMBAT VIAȚA UNUI SAT

PREOTUL CARE A SCHIMBAT VIAȚA UNUI SAT

 

Gest de suflet facut de un preot teleormanean. Florin Danu continua sa se dedice copiilor nevoasi din parohia sa. Astfel ca, a adus marea în curtea Bisericii, totul pentru copii nevoiasi din parohia sa. Pentru ca micutii nu au posibilitatea sa ajunga la mare, parintele a amenajat in curtea centrului social de langa Biserica un bazin si o zona pentru plaja.

Rar ne este dat să întâlnim astfel de oameni. Despre preotul Florin Danu din Parohia Lada nu este prima dată când vorbim. Acesta este însă un exemplu pentru mulți dintre noi. Părintele este o adevărată mană cerească pentru copiii sărmani şi bătrânii fără ajutor din parohia sa. ” Mana cerească” se cheamă şi asociaţia prin care părintele a reuşit să strângă sponsorizări pentru a ridica la Lada un centru social. Acum, pe timpul verii, acesta a reușit să aducă marea în curtea centrului social  de langa Biserica.

Unii dintre micuții nevoiași nu au văzut marea niciodată, iar părinții acestora nu isi permit să ducă in vacanțe. Preotul Danu Florin a venit insă in sprijinul lor, așa cum o face de ani de zile de cand și-a adoptat practic comunitatea, creand langă Biserică un centru social și o cantină la care copiii primesc zilnic o masă caldă. Cu banii stranși din donații, preotul a achiziționat un bazin, șezlonguri și a creat o plajă chiar in curtea parohiei. Cei care s-au bucurat cel mai mult de inițiativa acestuia au fost copiii.

Acum, pe timpul vacanței de vară, micuții vin zilnic aici și, după masa caldă de prânz oferită tot de Biserică, își petrec după-amiaza la piscină. Tot în curtea Bisericii, prin grija părintelui Danu, a fost amenajat un iaz cu pește tot pentru copii.

Părintele Florin Danu şi-a făcut un scop din a-i ajuta pe cei nevoiaşi din parohia sa, încă din 2012. Şi-a transformat biserica în şcoală şi a primit aici cu braţele deschise toţi copiii nevoiaşi din satul Lada. Acum, cu ajutorul donațiilor făcute de oamenii cu suflet acesta reușește să hrănească zilnic peste o sută de suflete.

Fericirea de pe chipul copiilor sărmani il face să meagră mai departe și să realizeze tot ceea ce și propune. Oamenii din Parohia Lada reprezintă familia prărintelui Danu Florin. Știe că îi este greu și a simțit asta pe propria piele, dar nici măcar o secundă nu s-a gândit să renunțe. Tot ce își doreste este să îi dea Dumnezeu putere și să ducă la bun sfârșit tot ce și-a propus.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta