PRĂPĂD LA BOBOLIA

PRĂPĂD LA BOBOLIA

Viiturile provoacă probleme la Bobolia în Prahova unde gospodăriile au fost inundate, iar traficul feroviar dintre Muntenia și Ardeal este în pericol după ce un pod pe care trec garniturile a fost și el afectat. În zonă,nu este prima dată când localnicilor le-a intrat apa în curți și case.
Autoritățile locale din comuna Poiana Campina spun că pe lângă inundațiile din gopodăriile oamenilor, se mai confruntă cu o problemă, în satul Bobolia, unde apele râului Prahova au săpat masiv în structura unui pod. Edilul șef susține că închiderea circulației feroviare pe relația Ploiești Vest – Brasov ar avea consecințe grave asupra activității economice și a turismului, legatura pe tren dintre Ardeal și Muntenia fiind întreruptă într-o asemenea situație.
Podul feroviar de la Bobolia, din beton armat, cu cale dublă de rulare, a fost construit în anul 1909, pe vremea Regelui Carol I și a fost reabilitat în urmă cu aproape zece ani.Viitura a distrus în această vară un pod în județul Brașov, construcția prăbușindu-se în apă după ce a fost puternic erodată.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta