PRĂPĂD ÎN TELEORMAN

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Este prăpăd în Teleorman. Salvatorii au intervenit la foc continuu în sprijinul bolnavilor care au avut nevoie să meargă la spital, dar au fost împiedicați de vreme. Ninsoarea puternică și viscolul au făcut imposibilă circulația autospecialelor, astfel că s-a intervenit cu șenilatele. Un bătrân de 73 de ani a fost transportat la spital, iar un copil de 7 luni cu febră puternică a fost preluat de salvatori și dus la spitalul din Alexandria.

Un bătrân de 73 de ani a avut nevoie de intervenția pompierilor. Omului i s-a făcut rău și, pentru a i se acorda primul ajutor, a fost nevoie de o autoșenilată. Un echipaj de pompieri din Alexandria ajutat de echipajul medical s-a deplasat în localitatea Dulceanca pentru a-l prelua pe bătrân.

Pacientul a acuzat o criză de hipertensiune, motiv pentru care, după acordarea primului ajutor, a fost transportat cu șenilata la ambulanță, după care la Spitalul Municipal Roșiorii de Vede. La puțin timp, pompierii au intervenit din nou pentru pentru salvarea a trei persoane rămase blocate cu un autoturism între localitățile Văcărești și Satul Vechi. Pompierii militari împreună cu primarul localității Văcărești au ajuns la fața locului cu o șenitală și au constatat că era vorba de o familie cu o fetiță. Bărbatul a refuzat să părăsească autoturismul deoarece a aflat că în zona respectivă se intervine cu două utilaje de deszăpezire, însă a fost de acord ca soția și fetița să fie preluate și transportate în localitatea Văcărești.

Peste 600 de pompieri, polițisti și jandarmi teleormăneni, cu 150 de mijloace de intervenție, sunt alături de autoritățile județene și locale pentru asigurarea misiunilor de salvare. La ora 22:30 s-a solicitat intervenția unui echipaj SAJ pentru preluarea unui copil de 7 luni, cu stare febrila, de peste 38 de grade, din localitatea Orbeasca de Sus. S-a intervenit cu șenilata. Pompierii și medicii au preluat copilul de la intrarea din localitatea Lăceni și l-au transportat la ambulanța SAJ, care îi aștepta la marginea municipiului Alexandria. Intervenția a fost îngreunată de viscolul puternic și de sulurile de zăpadă formate pe carosabil, misiunea fiind dusă la bun sfârșit după aproximativ două ore și jumătate.â

Copilul este acum la Spitalul Județean Alexandria, în ingrijirea medicilor specialiști, în afara oricărui pericol.

 

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

INCENDIU AUTO ÎN TÂRGOVIȘTE

Incendiul a izbucnit la autoturism aflat în parcarea unui supermarket din Târgoviște, luni dimineața. Proprietarul a reacționat rapid. Incendiul a pornit de sub capota mașinii și numai intervenția promptă a celorlalți martori și a pompierilor a făcut ca incendiul să poată fi stins înainte să producă pagube majore. Pentru lichidarea