POMICULTORII DE PE VALEA DÂMBOVIȚEI, LĂSAȚI DE IZBELIȘTE

Pe Valea Dâmboviței, în Voinești, unde s-a născut Frumosul de Voinești, dar și în comuna Malu cu Flori, livezile au fost decimate de grindina căzută în ultimele zile. Practic, pomicultorii nu mai au ce alege și se uită, deja, spre anul agricol 2021. La Izvoare, grindina a distrus zeci de hectare de livezi.

Scăpare ar veni de la stațiile anti-grindină promise de oficialii din Ministerul Agriculturii mai in fiecare an. Acestea însă întârzie să apară. Unii spun chiar că au fost doar niște iluzii vândute de ministeriabili.

La Voinesti, autoritățile spun că în fiecare an primeau câte un impuls de la oficialii din guvern și pregăteau terenul pentru stațiile antigrindină. Dar, totul in zadar!Acceași poveste și în comuna învecinată, la Malu cu Flori.Stațiile cu rachete antigrindină sunt considerate minuni în zona pomicolă de pe Valea Dâmboviței, însă primarii au ajuns să nu ma creadă în minuni.Sunt voci care spun că la mijloc ar fi interese mari, la nivel înalt. Practic pomicultorii din cel mai mare bazin pomicol din țară sunt lăsați de izbeliște, pe principiul,..scapa cine poate, iar, între timp, în supermarketurile din România sunt vândute mii de tone de fructe aduse din alte țări. La fel și în școli, elevii primesc mere din import, asta deși, bazinul pomicol Valea Dâmboviței ar putea susține progrmaul „Mere în șocli” în toată zona Sud- Muntenia

Comenteaza

comentarii

reclama ta