POLITISTI ACUZATI DE VIOL

POLITISTI ACUZATI DE VIOL

Acuzatii foarte grave la adresa unor politisti din cadrul IPJ Calarasi! Oamenii legi sunt cercetati pentru ca ar fi violat o minora. Fata de 15 ani era data in urmarire nationala dupa ce fugise de la centrul de plasament unde locuia.Cei doi politisti de la ordine publica ar fi gasit-o pe strada si in loc sa o duca la centru, s-ar fi oprit cu ea pe un camp, unde ar fi obligat-o sa intretina relatii intime cu ei. Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, condamna faptele agentilor de la Politia Calarasi, precizand ca, indiferent de decizia instantei, cei doi nu mai pot face parte din Politia Romana.

Fata de 15 ani fugise, luni, din Centrul de plasament „Sfantul Stefan” din comuna Perisoru, unde se afla din februarie 2013, cand a fost abandonata de familie. Marti, ea a fost gasita de catre autoritati in orasul Calarasi si dusa in Centrul de plasament de urgenta „Sfanta Maria” din municipiu, de unde a fugit o zi mai tarziu. Miercuri, politistii au gasit-o pe fata de 15 ani intr-un parc din Calarasi si au dus-o intr-un fost poligon de trageri, unde ar fi avut loc violul. Dupa abuz, cei doi politisti au plecat si au lasat-o pe fata acolo, ea fiind gasita de un cioban. Acesta a luat-o si a dus-o la spital. Agentii de ordine publica au demisionat joi. Nu aveau abateri disciplinare. Ei sustin ca fata si-ar fi dat acordul, dar ea declara contrariul.Cei doi sunt in custodia politiei urmeaza sa fie prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

„Indiferent de decizia pe care instanta de judecata o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Politia Romana. Situatia este intolerabila si total nedemna pentru calitatea pe care acestia au avut-o. Este regretabil ca astfel de oameni au purtat uniforma statului roman si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de politisti care lucreaza in Politia Romana”. A declarat vicepremierul Oprea, potrivit unui comunicat al MAI. Avand in vedere gravitatea faptelor de care sunt acuzati, cei doi politisti au fost trecuti in rezerva, urmand a raspunde penal pentru faptele savarsite.

Comenteaza

comentarii

reclama ta