PODUL PESTE TELEAJEN, PERICOL PENTRU ȘOFERI

PODUL PESTE TELEAJEN, PERICOL PENTRU ȘOFERI

Așa arată podul de pe DN1A care trece peste râul Teleajen. Deși este un adevărat pericol pentru șoferii care tranzitează zilnic zona, podul încă nu a intrat în reparații cu toate că sesizări au fost nenumărate. Pilonii construcţiei care trece peste râul Teleajăn, în dreptul comunei Blejoi, sunt degradaţi de intemperii. Potrivit autorităților, ultimele lucrări s-au făcut aici în urmă cu mai bine de zece ani. Pilonii s-au degradat sub greutatea maşinilor de mare tonaj, iar din structură au căzut bucăţi de beton.

Pe podul de pe DN1 A trec zilnic sute de camioane spre Brașov, această variantă reprezentând singura alternativa la DN1 -Valea Prahovei.

Din cauza erodării accentuate a asfaltului chiar în dreptul rosturilor de dilatație, compania de drumuri naționale, cea care administrează drumul a căutat o soluție rapidă, însă nu și eficientă. Asfaltarea a dus la formarea unor maluri.

În primele zile de la această măsură circulația în zonă a fost infernală. Șoferii speriați de aparaiția bruscă a cocoașelor au redus viteza la minimum pe pod, creându-se astfel cozi uriașe, în orele de vârf. Capcanele persistă și acum. Revenind la problema consolidării podului din cauza craterelor uriașe apărute și a deteriorării pilonilor de susținere, sesizările făcute de autoritățile locale și județene către compania de drumuri s-au finalizat în primavara acestui an cu un răspuns evaziv:

sursa: digi24.ro

RĂSPUNS CNAIR

„Pentru lucrările de artă (poduri, pasaje, viaducte) care necesită reparații periodice au fost solicitate fonduri, ca aceste lucrări să fie realizate în perioada 2017 – 2020. Prioritizarea acestora se va face în funcție de complexitatea degradărilor constatate”.

Au concluzionat cei de la CNAIR. În urma sesizărilor făcute de presa locală din județul Prahova, Inspectoratul de Poliție Județean a cerut răspunsuri din partea Secției de Drumuri Naționale Ploiești.

RĂSPUNS IPJ PRAHOVA

Secția de Drumuri Naționale Ploiești a precizat faptul că problemele tehnice nu pun în pericol desfășurarea traficului rutier pe podul în cauză, urmând a constitui o comisie de specialiști care să efectueze o revizie de verificare a tuturor podurilor și podețelor de pe raza de competență, dispunând măsuri de remediere a deficiențelor”.

Au precizat în comunicat cei de la IPJ Prahova.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta