PLOIEŞTIUL- CEL MAI POLUAT ORAŞ?

PLOIEŞTIUL- CEL MAI POLUAT ORAŞ?

Noi semnale de alarmă din partea ploieştenilor. Localnicii din oraşul înconjurat de rafinării aduc din nou în prim-plan problema poluării. După ce în 2016 mediul online a fost împânzit de reclamaţii, imagini şi proteste ale ploieştenilor care strigau că sunt sufocaţi zilnic, autorităţile au dat asigurări că nu există poluare ci doar un miros mai puternic, un disconfort olfactiv , dar nu sunt depăsiţi parametrii normali. Localnicii au strigat însă în continuare. Fără să fie auziţi. De curând mirosurile au devenit insuportabile.

În 2016, o investigaţie jurnalistică a celor de la romaniacurata a arătat faptul că nici autorităţile nu sunt pregătite de astfel de situaţii, iar măsuratorile se fac din când în când asta pentru că baza legală nu e clară, iar echipamentele de multe ori lipsesc. Potrivit sursei citate, la acel moment calitatea aerului era măsurată cu staţii portabile doar ziua, iar oamenii reclamau probleme noaptea. Potrivit răspunsului APM de la acel moment, în Ploieşti, erau 6 staţii automate de măsurare a calităţii aerului. Unele monitorizau impactul traficului rutier asupra mediului, iar altele emisiile rafinăriilor. Dar..doar atunci cand funcţionau. În cadrul emisiunii Sud-Muntenia La Raport, directorul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului a declarat că măsurătorile au fost satisfăcătoare şi nu se poate vorbi de cel mai poluat oraş din România.

Reprezentanţii Ministerului Mediului susţin că autorităţile judeţene ar fi trebuit să investească în sisteme de monitorizare şi mai mult decât atât ar fi trebuit ca până acum să realizeze un plan, o strategie de menţinere.

Sesizările din partea ploieştenilor au curs şi în ultima perioadă.

Din datele Direcţiei de Sănătate Publică Prahova numărul cazurilor de cancer a crescut în ultimii ani atât la nivel de judeţ cât şi la nivel de municipiu, însă nu s-a stabilit legătură de cauzalitate între mortalitate şi poluare. Nici reprezentanţii DSP Prahova şi nici autorităţile locale nu au oferit puncte de vedere.

Comenteaza

comentarii

reclama ta