PESTA PORCINĂ A BĂGAT SPAIMA ÎN COMERCIANȚII DIN LUNGULEȚU

PESTA PORCINĂ A BĂGAT SPAIMA ÎN COMERCIANȚII DIN LUNGULEȚU

Pesta porcină a băgat spaima în comercianții din Lungulețu. Două cazuri au fost depistate numai în această săptămână. Fiind unul dintre cele mai mari bazine legumicole din zonă, tranzitul este intens, iar filtre au fost montate la intrările în comună, dar și la intrarea în oborul unde sunt comercializate legumele. În ultimele zile din cauza apariției virusului și numărul clienților a scăzut, spun comercianții. Oamenii se tem să nu ia virusul și să-l ducă în localitățile de domiciliu. Iar comercianții mai au o temere, să nu rămână fără obor, singurul loc în care își valorifică marfa.
De câteva zile, comercianții din oborul din Lungulețu nu mai au liniște. S-a aflat de cazurile de pestă porcină din comună, iar măsurile de prevenție au fost impuse și la intrarea în târg. Oamenii spun că asta îi sperie pe clienți, iar ei se gândesc cu teamă ca nu cumva, la apariția de noi focare să se impună și închiderea temporară a oborului pentru a diminua tranzitul.
Cele două cazuri din prezent au fost depistate în două gospodării, unde în total au fost ucise 11 animale. Porcii fuseseră cumpărați din târguri din județ. Autoritățile sunt în alertă dat fiind faptul că un număr foarte mare de zilieri care lucrează pe câmpurile din localitate provin din Teleorman, județ în care în acest moment pesta avansează cu repeziciune și sute de animale au fost ucise.
Astfel de filtre sunt montate la intrările în Lungulețu pentru a dezinfecta autoturismele, dar și pentru a preveni transportul de carne în interiorul localității. Mașinile sunt verificate, iar reprezentanții DSVSA Dâmbovița pulverizează substanțe dezinfectante. Misiunea este una dificilă având în vedere tranzitul intens în această localitate. Fiind un bazin legumicol traficul utilajelor este mare, iar la asta se adaugă și clienții care vin pentru a cumpăra marfă.
Autoritățile fac apel la localnici să anunțe ori suspiciune de boală medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și primăriei.

Comenteaza

comentarii

reclama ta