PERCHEZIŢII DE AMPLOARE LA PROXENEŢI

PERCHEZIŢII DE AMPLOARE LA PROXENEŢI

Percheziţii de amploare la zeci de persoane bănuite de  trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Suspecţii sunt din judeţele Dâmboviţa, Argeş, Ilfov şi Timiş şi săvârşesc infracţiuni din anul 2013. Se pare că aceştia racolau minore, pe care le exploatau pe teritoriul României, iar la împlinirea vârstei de 18 ani, persoanele vătămate erau exploatate sexual în ţări precum Irlanda, Marea Britanie şi Germania. 46 de persoane au fost duse în faţa procurorilor de către mascaţi.

Autorităţile au descoperit că începând cu anul  2013, pe raza județelor Dâmbovița, Argeș și Timiș, s-a constituit un grup infracţional organizat  cunoscut cu preocupări infracționale pe linia traficului de persoane, traficului de minori și proxenetismului. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că victimele au fost atrase de stilul de viață opulent al membrilor grupului, fiind racolate prin metoda „lover boy” încă din perioada minoratului, din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate. Când ajungeau la vârsta majoratului, victimele erau exploatate în afara graniţelor ţării. Tinerelor li se promitea faptul că banii obținuți din practicarea prostituției vor fi investiți în case și mașini pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viață, membri ai grupului infracțional organizat, însă de cele mai multe ori aceștia racolau și  alte tinere pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau a altor țări, sub atenta supraveghere a membrilor grupului. Pentru a le câştiga încrederea victimelor, proxeneţii treceau pe numele lor absolut toate bunurile. Astfel au încercat să nu atragă atenţia anchetatorilor. În judeţul Dâmboviţa cei mai mulţi proxeneţi sunt din zona Găeşti, unde DIICOT a făcut percheziţii marţi dimineaţă.

LISTA SUSPECŢILOR DE PROXENETISM DIN DÂMBOVIŢA:

GĂEȘTI:

Badea Florin Adrian, zis Mehary

Vișan Gheorghe

TÂRGOVIȘTE:

Mihai Titel Ionuț, zis Titi-Versace

Muraru Alexandru Dumitru – zis Pistrui

Voinea Mihai Ciprian

CRÂNGURILE:

Călin Samuel Corneliu

Dumitru Adriana, fostă Văleanu

Dumitru Bujor,

Dumitru Roberto Marian,zis Coipan

Gavriluțe Cătălin, fost Cocoroadă

Nicolae Mihai, zis Leontin

Niculae Ionuț Cristian – zis Copilu

Rebeca Ion, zis Gilbert

Sandu Florina, fostă Morun

CORBII MARI :

Delcă Anghel Valentin – 1 miliard de lei la el acasa

SĂLCIOARA: Bucur Alexandu Mihai, zis Fișcă

Mulți dintre ei erau deja cercetați în mai multe dosare penale instrumentate de Poliția oraşului Găești. Poliţiştii ar fi găsit acasă la Delcă Anghel Valentin, la Corbii Mari, un miliard de lei vechi, sumă care nu a putut fi justificată şi a fost confiscate de autorităţi. Unii dintre suspecţi nu au fost găsiţi la domicilii, oamenii legii având informaţii că sunt plecaţi peste hotare. Unul dintre suspecţi, Rebeca Ion, din Crângurile, parcă a prevăzut că va fi vizitat de mascaţi. În urmă cu câteva zile a postat pe Facebook o fotografie cu mascaţi, având mesajul: “Când cineva te vrea cu adevărat, te caută!” Iată că mascaţii l-au căutat marţi dimineaţă.

Cercetările efectuate au relevat  faptul că gruparea infracțională era organizată pe  baza principiului subordonării ierarhice,  respectiv,doi suspecți, soț și soție, erau liderii segmentului care funcționa în Irlanda, un alt suspect, liderul segmentului care funcționa în Germania  iar un alt membru al grupului  își desfășura  activitatea  pe teritoriul Angliei, acesta din urmă aderând la grupul infracțional organizat la începutul anului 2017, cu intenția de a dezvolta gruparea infracțională pe teritoriul acestui stat. Activitatea infracțională desfășurată în  Irlanda, Marea Britanie și Germania era sprijinită prin activități de racolare și exploatare interne de către alţi membri ai grupului.

Anchetatorii au descins şi printre proxeneţii argeşeni.

În urma audierilor la sediul DIICOT- Structura Centrală au fost duse în vederea audierii un număr de 46 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Intervenție Rapidă a Jandarmeriei.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta