PE URMELE LUI NEGRU VODĂ ÎN FĂGĂRAŞ

PE URMELE LUI NEGRU VODĂ ÎN FĂGĂRAŞ

Colegul nostru, Marius Popescu, a mers pe urmele lui Negru Vodă, în Munţii Făgăraş, pentru a ajunge pe Vârful Urlea. În drumul său, acesta s-a oprit şi pe Lacul Urlea, care se întinde pe o suprafaţă de două hectare, însă a vizitat şi Cabana cu acelaşi nume, care strică peisajul de poveste din munte, aflându-se în paragină. Realizatorul emisiunii Carpe Diem a surprins frumuseţea Munţilor din care Negru Vodă a plecat cu ai lui pentru a întemeia Ţara Românească şi vi le prezintă şi dumneavoastră într-o nouă emisiune Carpe Diem.

Vara nu se dă dusă, iar o drumeţie montană poate fi o placere acum, la trecerea dintre anotimpuri, când crestele Munţilor Făgăraş ne oferă cele mai frumoase peisaje în care verdele se îmbină armonios cu nuanţele rumene specifice toamnei. Acestea pot fi admirate de pe Varful Urlea, cu o altitudine de 2 473 metri, situat în partea estică a Făgăraşilor.

Vârful nu se află în traseul de creastă și de aceea este necesar un efort suplimentar pentru a urca și coborî , însă puteţi face un popas pe Lacul glaciar Urlea, care se află la o altitudine de 2 170 metri, se întinde pe o suprafaţă de 2 hectare şi are 4 metri adâncime. Deasupra lui se ridică vârfuri de peste 2400 m, vârful La Fundul Bândei şi Iezerul, a căror grohotişuri ajung până pe mal.

Înainte însă de a ajunge la lacul glaciar, trecem printr-un peisaj dezolant, întrucât la 1535 metri altitutine găsim Cabana Urlea, sau umbra cabanei care odinioară adăpostea iubitorii de munte. Aceasta este o proprietate privată devastată de timp şi nepăsare, fără uși și geamuri, cu acoperișul, pereții și obloanele distruse, cu saltele arse, cu totul în afara circuitului turistic.

Trecând peste acest peisaj, peste care atât timpul, cât şi oamenii şi-au pus amprenta, frumuseţea Munţilor Făgăraş este incontestabilă. Dar vă puteţi convinge de acest lucru joi seara, începând cu ora 21:30, în emisiunea Carpe Diem, doar pe MDI TV. Colegul nostru Marius Popescu vă duce pe urmele lui Negru Vodă şi vă prezintă o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber.

Comenteaza

comentarii

reclama ta