PE ULTIMUL LOC LA CUMPĂRĂTURILE ONLINE

PE ULTIMUL LOC LA CUMPĂRĂTURILE ONLINE

Doar 20% dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani au facut cumparaturi online in 2018, fapt ce claseaza tara noastra pe ultimul loc in Uniunea Europeana, potrivit Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene. Pe categorii, hainele sau articolele sportive sunt printre cele mai preferate produse acizitionate de catre romani (73%). Pe de alta parte, printre produsele achizitionate de romani sunt si cartile, echipamente electronice, bunuri de uz gospodaresc, alimente, iar pe ultimul loc se afla biletele pentru calatorie si rezervarile de cazare.

Conform analizei Eurostat, cea mai mare rata a europenilor care au ales sa-si faca cumparaturile online in 2018 au fost din Danemarca (84%), Marea Britanie (83%), Olanda (80%), Suedia (78%) si Germania (77%).Un alt studiu realizat de o companie de research, arată și profilul cumpărătorului online.

Utilizatorii de internet din România intenţionează să ofere în acest an, de Crăciun, cadouri unui număr de 10-11 persoane, în medie, iar bugetul alocat pentru aceste cumpărături va ajunge la 1.011 lei, faţă de 730 de lei, în 2018, reiese din sondajul anual efectuat de portalul Compari.ro. În privinţa cadourilor, cele mai populare patru categorii de produse sunt: articole de îmbrăcăminte (43%), telefoane mobile, tablete şi accesorii (38%), jucării (36%) şi produse de înfrumuseţare, cosmetice (36%). Comparativ cu anul trecut, când suma medie cheltuită a fost de 730 de lei (…) anul acesta intenţionăm să cheltuim în medie 1.011 lei pentru cadouri.

Comenteaza

comentarii

reclama ta