PĂMÂNTUL O IA LA VALE CU TOT CU CASE

PĂMÂNTUL O IA LA VALE CU TOT CU CASE

Situație dramatică și la Scorțeni, în județul Prahova. Opt case, între care două în pericol de prăbușire, sunt afectate din cauza reactivării unei alunecări de teren. În urma ploilor pământul a pornit la vale pe o porțiune de aproximativ 100 de metri. Fenomenul a apărut prima dată în anul 2014.

Pământul a luat-o la vale pe o porţiune de aproximativ 100 de metri, pe strada Plaiului, fiind afectate opt case, dintre care șase au crăpături, iar două sunt în pericol de prăbuşire.

La ambele imobile s-a format un crater, pereții s-au fisurat, iar autoritățile iau în calcul ca toate cele cinci persoane să fie evacuate, casele fiind greu de refăcut. Au fost pregătite saltele şi pături la căminul cultural din localitate. Oamenii nu vor însă să-și părăsească locuințele.

Alunecarea a afectat şi drumul din zonă, asfaltul fiind crăpat. Primăria a anunțat situația și a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență.

Autoritățile locale pot doar să evacueze locuințele aflate în pericol de prăbușire alunecarea fiind încă activă nu se poate interveni în sol.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta