PĂDURE FĂRĂ STĂPÂN

PĂDURE FĂRĂ STĂPÂN

Pădurea de pe raza Ocolului Silvic Bucşani pare a fi fără stăpân. Doi bărbaţi îl acuză pe pădurarul din zonă că sustrage ilegal material lemnos şi ca l-ar fi prins şi în fapt, iar reprezentanţii Ocolului Silvic îi acuză şi pe reclamanţi că sunt recunoscuţi pentru infracţiunile comise, chiar şi pe linie silvică. Totodată, nu îl scuză nici pe pădurar, care nu poate justifica lipsa a zeci de metri cubi de lemne. Dacă va fi găsit vinovat pentru tăierile ilegale şi sustragerea arborilor din pădure, pădurarul riscă desfacerea contractului de muncă.

Doi bărbaţi din I.L.Caragiale spun că în timp ce se plimbau prin pădure, în căutare de ghebe, l-au observat pe pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Bucşani sustrăgând mai mulţi arbori. Situaţia s-a repetat, spun ei, chiar şi în luna ianuarie.

Conducerea Ocolului Silvic Bucşani recunoaşte că pădurarul nu a putut justifica lipsa celor 35 de metri cubi, tăiaţi din pădure.

Pădurarul a făcut şi plângere penală împotriva petentului, întrucât după control au mai apărut şi alte cioturi în pădure. Totodată, cei doi indivizi care au reclamat sustragerea de material lemnos sunt recunoscuţi în zonă pentru infracţiunile comise de-a lungul timpului.

Chiar dacă spun că au avize de tăiere din pădure, cei doi au plângeri făcute şi de alţi pădurari. În acest caz s-a deschis un dosar penal.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta