ORASUL PITESTI, SUB APE – VIDEO

ORASUL PITESTI, SUB APE – VIDEO

A fost prapad azi-noapte in Pitesti! A plouat in sase ore cat intr-o luna. Pe unele strazi apa a atins si doi metri. Apele au navalit in mai multe case si au inundat zeci de autoturisme. O femeie si fiul ei, imobilizat la pat, au fost scosi cu barcile din casa inundata.

 

Sase ore de ploaie torentiala au facut prapad azi-nopate in Pitesti. Doi oameni, o femeie de 70 de ani si fiul ei, imobilizat la pat, au fost scosi cu barcile de pompieri din casa inundata. Cei doi au fost transportati cu ambulantele la spital, unde sunt tinuti sub observatie medicala.

 

Masinile au fost luate de viitura si duse zeci de metri din locul in care au fost parcate. Unele au fost acoperite in totalitate de apa. Teroarea a inceput la ora trei dimineata cand mai multe persoane au sunat disperate la 112 sa ceara ajutorul pompierilor. Cele mai mari probleme au fost  semnalate in zonele in care nu exista canalizare sau este subdimensionata. Pe starda Garlei din Pitesti, apa a masurat aproape doi metri.

 

Oameni se roaga acum ca ploile sa se opreasca, insa au parte de vesti proaste din partea hidrologilor. Acestia  au emis o noua avertizare cod galben de inundatii pentru judetele Arges, Hunedoara, Arad, Alba, Valcea si  Gorj. Pana vineri dimineata, pe raurile din bazinele Crisul Alb, Aries, Olt si Arges se vor produce scurgeri pe versanti si cresteri de debite care ar putea depasi cotele de atentie. Avertizarea este valabila incepand de joi, la ora 9.00 pana vineri, la ora 10.00.

 

 

Echipa: Mihai Eremia

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta