OPORTUNITATE DE DEZVOLTARE PENTRU MICUȚII DIN VALEA LUNGĂ

Copiii din localitatea dâmbovițeană Valea Lungă pot practica baschet și fotbal în cadrul Clubului Sportiv Fortis înființat de profesorul Romeo Monica. Clubul a luat naștere în luna mai a acestui an, iar la deschidere a fost prezenți sportivi cunoscuți din întreaga țară. Profesotrii, alături de elevi reușesc să își desfășoare activitatea cu ajutorul sponsorilor și prin contribuția unora dintre părinți. Primăria a pus la dispoziția clubului sala de sport din localitate și baza sportivă cu titlu gratuit.

Știm cu toții că în mediul rural activitățile pe care copiii le pot desfășura sunt extrem de limitate. Însă cu ajutorul oamenilor cu suflet si implicați în educația și dezvoltarea armonioasă a micuților, la Valea Lungă în Dâmbovița, o parte dintre elevi sunt deja legitimați la Clubul Sportiv Fortis înființat de profesorul Romeo Monica, în 20 mai 2017. Pentru ca beneficiarii să se bucure de antrenamente, clubul trebuie să le pună la dispoziţie echipament, accesorii şi aşa mai departe. Suma necesară pentru start și pentru competițiile care au avut loc până acum a venit de la sponsori ți de la o parte dintre părinți. Directorul clubului ne-a vorbit despre provocările pe care le are de înfruntat clubul, cât și despre rezultatele sportivilor.

Antrenamentele se desfășoară în afara orelor de curs, în week-end și cu toate acestea numărul micuților prezenți este unul extrem de mare. S-au format două secții: una de baschet și una de fotbal. În ciuda posibilităților financiare extrem de scăzute ale unora dintre familii, copiii reușesc să fie prezenți la fiecare antrenament și chiar să facă performanță.

Cei mai încântanți de noua oportunitate de a se dezvolta din punct de vedere sportiv sunt copiii. Doar privindu-i și văzând cât de implicați sunt în ceea ce fac îți dai seama cât de mult a însemnat înființarea acestui club sportiv în localitate. Părinții sunt și eibucuroși că cineva s-a gândit și la copiii lor.

Imediat ce a auzit de acest proiect, administrația locală a fost de acord să le pună la dispoziție atât sala de sport, cât și baza sportivă din localitate cu titlu gratuit. Totodată, există și promisiunea că de anul viitor primăria va finanța una dintre echipele de fotbal. Acum, la aproximativ o jumătate de an de la momentul înființării, copiii merg la competiții și reușesc să facă perfoemanță.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta