OPERAŢIUNE DIFICILĂ PE MUNTE

OPERAŢIUNE DIFICILĂ PE MUNTE

Vremea rea din ultimele 24 de ore a perturbat si drumetiile turistilor în munţii Bucegi. Salvamontistii din Busteni si Sinaia au avut mai multe actiuni de recuperare a turistilor rataciti si aflati in dificultate. Cea mai dificila interventie a fost pentru salvarea unei femei care s-a accidentat în timp ce cobora de la Vârful Omu.

Şapte salvamontişti au coborat-o de pe munte cu achia și a corzi, si, după 6 ore,a fost preluată de ambulanță si transportata la Spitalul de Ortopedie din Azuga.

O nouă acțiune dificilă de salvare a salvamontiștilor din stațiunea Bușteni, pe traseul Valea Cerbului din Munții Bucegi. O turistă de 54 de ani din Brașov care se afla în drumeție s-a accidentat în timp ce cobora de la Vârful Omu și și-a rupt piciorul. Femeia era însoțită de mai mulți prieteni care au sunat imediat la 112 după ajutor. Şapte salvamontiști au pornit imediat către rănită.Pacienta a fost transportata la Spitalul de Ortopedie din Azuga, medicii dând asigurări că este în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Salvamontiștii din Bușteni îi avertizează pe turiști să nu mai abordeze trasee dificile și le recomandă să fie echipați corespunnzător,având asupra lor apă, medicamente, telefon mobil, lanternă, dar și o condiție fizică adecvată incursiunilor montane.

Comenteaza

comentarii

reclama ta