PRIMA PAGINĂ » Arges » NOI CONDAMNĂRI ÎN CAZUL “SCLAVI LA BEREVOIEȘTI”

NOI CONDAMNĂRI ÎN CAZUL „SCLAVI LA BEREVOIEȘTI”

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Un nou val de condamnări la doi ani de la descinderile din comuna argeșeană Berevoiești, unde mascații au destructurat o întreagă rețea care ținea sclavi copii și adulți în condiții greu de imaginat. Este vorba de inculpați în cazul cărora s-au dat sentințele definitive. Vorbim despre condamnări la închisoare cu executare între 4-10 ani. Toți vor fi închiși la Penitenciarului Mioveni.
Încă șase persoane vor fi încarcerate în urma dosarului Berevoiești. Este vorba de inculpați în cazul cărora s-au dat sentințele definitive.
COMUNICAT IPJ ARGEȘ
”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și cu jandarmi din cadrul IJJ Argeș, pun în executare 6 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Tribunalul Argeș, privind patru bărbați și două femei, toți din comuna Berevoești, condamnați la pedepse cu închisoarea cuprinse între 4 și 10 ani pentru infracțiunea de trafic de persoane. ”
Se arată în comunicatul emis de IPJ Argeș. Condamnările din noiembrie vin după ce la începutul anului, alți 14 dintre stăpânii de sclavi de la Berevoești au fost condamnați de către magistrații Tribunalului Argeș. Cea mai mare pedeapsă, de 18 ani și 10 luni de închisoare, a primit-o Costinel Bădală. Acesta este acuzat că a făcut trafic de persoane și de minori, dar și că a torturat doi minori, timp de mai multe luni. Condamnaţii nu au voie timp de cinci ani să ia legătura cu foştii sclavi sau cu familiile acestora.La sfârșitul lunii ianuarie, șapte stăpâni de sclavi au fost condamnați la pedepse între 4 și 13 ani de închisoare cu executare și la plata a 20.000 de euro daune.În luna septembrie 2017, cinci dintre membrii grupului infracţional descoperit de către procurorii DIICOT la Berevoeşti au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiunea de trafic de persoane, aceştia primind pedepse cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni de detenţie. Potrivit DIICOT, începând cu anul 2008 s-au constituit mai multe grupuri infracţionale structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea. În unele cazuri, victimele erau răpite din locuri publice sau chiar din propriile locuinţe, fiind ulterior transportate la domiciliile membrilor grupărilor, unde erau forţate să efectueze zilnic diverse activităţi, atât în gospodăriile suspecţilor, cât şi în apropierea localităţii. Victimele erau ameninţate şi lovite cu palmele, pumnii, picioarele, biciul şi diverse obiecte contondente, fiind aduse în stare de aservire şi lipsire de libertate, în condiţiile în care erau supravegheate permanent de către membrii grupărilor. Procurorii mai susţin că, de cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare, iar când primeau, li se ofereau resturi alimentare, apoi erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii, ca să nu fugă. Unor victime li se aplicau tratamente umilitoare – erau dezbrăcate complet şi udate alternativ cu apă rece şi caldă, erau legate de mâini şi picioare şi puse să mănânce de pe jos, erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecţilor şi li se arunca mâncarea pe jos. De asemenea, există suspiciunea că unele victime au fost violate sau abuzate sexual.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe