NINSOARE LA MUNTE ȘI PRIMELE PROBLEME ÎN TRAFIC

NINSOARE LA MUNTE ȘI PRIMELE PROBLEME ÎN TRAFIC

Luna octombrie a adus prima zăpadă din acest an în mai multe zone din țară. Temperaturile au scăzut brusc și fulgii cazuti pe parcursul weekend-ului au așternut primul strat. În zona montană din Dâmbovița a nins, iar imaginile surprinse de salvamontiști arată un peisaj de poveste.
În stațiunile de pe Valea Prahovei a fost forfotă mare. Turiștii au venit la munte pentru a admira primii fulgi. La cota 2000 în Sinaia și pe Platoul Bucegilor a fost atmosferă de poveste.
ANM a emis o informare meteo de ninsori și precipitații mixte valabilă până marți, la ora 10.00. Vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada.
Vremea a adus si primele probleme pe Transfăgărășan, duminica după-amiaza. În zona Arefu, la cca. 1 kilometru de la Bâlea spre Curtea de Argeș, un autoturism a căzut într-o râpă. În mașină se aflau patru persoane, toate din județul Teleorman. Victimele au fost preluate de ambulanțele SMURD si SAJ și transportate la spital.
Autoturismul s-a răsturnat de pe șosea, pe același drum, mai jos cu un km, pe marginea părții carosabile. Drumarii au circulat continuu pe Transfăgărășan cu utilajele pentru a curăța drumul.

Comenteaza

comentarii

reclama ta