NEGLIJENŢĂ SAU ACCIDENT?

NEGLIJENŢĂ SAU ACCIDENT?

RĂCARI, DÂMBOVIŢA

Apar detalii şocante în cazul fetitei care a picat în puţul din curte în urmă cu câteva zile. Se pare că micuţa Maria este victima neglijenţei părinţilor, care nu de puţine ori ar fi lăsat-o singură, încuiată în casă, cât timp au fost plecaţi la serviciu. Deşi are 5 ani, copila nu merge la gradiniţă, iar asistenţii sociali care au făcut anchete la domiciliu au constatat că micuţa este suspectă de autism. Autorităţile s-au şocat, mai ales că mama fetiţei este cadru didactic şi nu înţeleg de ce femeia nu s-a ocupat mai mult de educaţia copilului.

În data de 13 mai, copila de 5 ani, care nu vorbeşte, a fost găsită dezbrăcată în puţul din curtea casei. Vecinii, împreună cu autorităţile au reuşit să o scoată pe copilă teafără din subteran, însă modul în care fata a ajuns în puţ încă ridică multe semne de întrebare. Asistenţii sociali, care au făcut anchetă la domiciliul profesoarei Carmen Nica, au constatat că micuţa ar fi fost neglijată de părinţi.

Ancheta socială a scos la iveală şi condiţiile în care este crescută fetiţa, condiţii care nu-i fac cinste unui cadru didactic sau unei persoane cunoscute în localitate.

Un poliţist local, aflat în timpul liber, este cel care a avut curaj să se bage în puţ, după copilă, susţinut de doi jandarmi şi ei fiind tot în afara programului de muncă. Surprinzător este faptul că, după ce a strigat la vecini după ajutor, în loc să sune la 112, mama Mariei era mai interesată să îşi cumpere ţigări, decât să îşi salveze singurul copil.

Bărbatul locuieşte chiar lângă familia Mariei şi este şi rudă cu mama copilei. Am încercat să vorbim cu mama fetiţei pentru a afla cum a fost posibilă această situaţie, însă, aceasta este plecată cu fiica sa la Institutul Obreja din Bucureşti pentru investigaţii medicale amănunţite, la îndemnul autorităţilor.

Ciudat este faptul că profesoara de limba română, care lucrează zilnic cu copiii, de ani de zile, nu şi-a dat seama până acum că propria ei fetiţă are probleme de sănătate. La aproape şase ani, Maria nu spune decât mama, iar orice altă încercare de comunicare este doar o mormăială. În plus, micuţa nu merge la grădiniţă, deşi de anul viitor ar trebui să intre în grupa pregătitoare. Dacă mama nu va respecta condiţiile impuse de autorităţi se va face o reevaluare socială şi riscă să îşi piardă fetiţa. Poliţia a deschis deja un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Comenteaza

comentarii

reclama ta