MUNTENIA, OLTENIA ȘI DOBROGEA SE TOPESC

MUNTENIA, OLTENIA ȘI DOBROGEA SE TOPESC

Codul galben este valabil până la ora 19.00. Disconfortul termic va fi accentuat în Dobrogea, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și se vor înregistra temperaturi maxime de până la 33…37 de grade.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: orele 12:00 – 19:00

Fenomene vizate: disconfort termic;

Zone afectate: Muntenia, Oltenia și Dobrogea

Nu scăpăm nici de instabilitate. O avertizare a fost emisă de ANM până la ora 21.00. Local în zonele montane, Transilvania, Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

(carton ai poza in folder)

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 06 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 21:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: zonele montane, Transilvania, Oltenia, sudul Banatului

Este a doua săptămână cu avertizări de caniculă în România. Medicii recomandă să evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18; dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală; purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise; consumați zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, nu consumaţi alcool și evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase).

Comenteaza

comentarii

reclama ta