MONAHUL MODEST A PIERIT ÎNTR-UN ACIDENT RUTIER

MONAHUL MODEST A PIERIT ÎNTR-UN ACIDENT RUTIER

GURA OCNIŢEI, DÂMBOVIŢA

Sfârşit tragic pentru un fost călugăr din Târgovişte, care a murit în chinuri, în urma unui accident rutier. Preotul Mircea Zamfir, cunoscut ca Monahul Modest, avea 76 de ani şi se afla într-o maşină care nu a oprit la indicatorul “Stop”. Astfel, un tir a izbit autovehiculul în plin, iar reprezentantul Bisericii a pierit. Acesta se afla în maşina împreună cu o femeie şi cu şoferul. Cei doi au fost transportaţi la spital, dar pentru monah nu s-a mai putut face nimic.

Preotul Mircea Zamfir, cu numele de monah Modest, a fost stareţul Mânăstirii Stelea din Târgovişte şi fondatorul Bisericii Studenţilor din municipiu. Foarte mulţi ani a slujit şi în Sibiu, iar de câţiva ani, acesta slujea la o Biserică din Bucureşti. A pierit într-o intersecţie periculoasă din Gura Ocniţei, în timp ce se ducea la o înmormântare. Şoferul care conducea maşina în care se aflau preotul şi femeia nu a respectat semnifiația indicatorului „STOP” și a fost izbit în plin de un TIR care circula regulamentar.

Şoferul tirului spune că a încercat să evite impactul, dar i-a fost imposibil. La acea ora se circula destul de intens pe Drumul Judeţean 720 A.

În urma impactului, atât preotul, cât şi femeia şi şoferul maşinii au rămas încarceraţi. Pompierii sosiţi la faţa locului i-au descarcerat pe cei trei, dar pentru preot nu s-a mai putut face nimic. Femeia şi şoferul au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri. Şi ei au suferit răni grave. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Comenteaza

comentarii

reclama ta