MOARTEA VIORELEI, ANCHETATĂ DE AVOCATUL POPORULUI

MOARTEA VIORELEI, ANCHETATĂ DE AVOCATUL POPORULUI

 

Moartea fulgeratoare a Viorelei, adolescenta de 14 ani din Hulubești care a decedat după ce a căzut de pe un stâlp de electricitate la ora 03.00 dimineața este anchetată de Avocatul Poporului. Tragedia s-a petrecut pe 29 august, după ce fata s-a urcat pe stâlp în timp ce era cu prietenii la joaca deși era trecut de miezul nopții. Din spusele copiilor nu era prima dată când se urca.
Ancheta Avocatului Poporului vine ca urmare a circumstanțelor cu multe semne de întrebare în care a murit fata de 14 ani. Instituția s-a sesizat și se fac verificări.
„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei adolescente de 14 ani din Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa, care a decedat după ce a căzut de la 7 metri, de pe un stâlp de înaltă tensiune. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor”.
Se arată în comunicatul de presă emis de instituție. Totul s-a petrecut pe 29 august, în jurul orei 02:00 în localitatea dâmbovițeană Hulubești, satul Vârtop. Fata de 14 ani și-a însoțit mama venită din schimbul II de la muncă și i-ar fi cerut permisiunea de a mai rămâne puțin alături de prieteni. Nimeni nu se gândea la ce a urmat. Ceilalți copii au văzut-o cum se urcă pe stâlp și le-ar fi spus că vrea să vadă ce se întâmplă daca ajunge în vârf. Nu era prima dată când fata se urca.
Este posibil să se fi format un arc electric în momentul în care fata s-a apropiat de vârful stâlpului de înaltă tensiune și atunci a fost aruncată de la 7 metri înălțime. În cădere s-a agățat în vârful ascuțit al gardului și apoi a căzut pe sol. În cauză este deschis și un dosar pentru ucidere din culpă.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta