MINIVACANȚĂ ÎNCHEIATĂ LA SPITAL

MINIVACANȚĂ ÎNCHEIATĂ LA SPITAL

După cinci zile libere, presărate cu distracție, voie bună, petreceri în familie și plimbări, foarte mulți dintre români au ajuns la urgențe. Fie că au mâncat sau au băut prea mult, fie au stat prea mult în soarele puternic, fie au fost ințepați de insectele năucite de căldură sau aburii alcoolului i-au ”înfierbântat” și și-au rezolvat nemulțumirile cu pumnii, mii de dâmbovițeni au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a ajunge întregi la muncă. Medicii și autoritățile au fost în alertă în cele cinci zile libere și au intervenit în nenumărate situații.
Telefoanele au sunat necontenit în dispeceratul Serviciului de Urgenţă 112, în cele 5 zile libere din preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. La nivel național, pompierii militari au salvat 49 de persoane şi au stins 349 incendii, conform informațiilor date de IGSU. Au fost gestionate 6.029 intervenţii, 5.000 cazuri SMURD, dintre care 4.977 pentru acordarea primului ajutor calificat şi 23 misiuni de descarcerare, precum şi 1.029 acţiuni pentru protecţia comunităţilor. De asemenea, în cele cinci zile, 5.032 persoane au fost asistate de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 49 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieţii. La acestea se adaugă miile de pacienți ajunși la Urgențe. Doar în judeţul Dâmboviţa numărul acestora însumează 1 440 de prezentări la UPU.
Cei mai mulţi dintre pacienţi au exagerat cu excesele de toate tipurile.
Aşa cum se întâmplă de câte ori românii au parte de o minivacanţă, de care vor să profite la maximum, fie la mare, fie în staţiunile montane sau oriunde, în aer, liber, la întoarcerea spre casă s-au format şi de această dată cozi interminabile.

 

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta