MINIVACANȚA DE RUSALII, LA POALELE TURNULUI CHINDIEI

MINIVACANȚA DE RUSALII, LA POALELE TURNULUI CHINDIEI

Târgoviștenii și turiștii care au venit în weekend-ul de Rusalii în fosta Cetate de Scaun au avut ocazia să petreacă exact ca în perioada medievală. Cavaleri și domnițe i-au întâmpinat la Curtea Domnească, iar la poalele Turnului Chindiei s-au putut înfrupta din produse tradiționale. Nu au lipsit momentele de duel, spectacolele de teatru, personajele istorice, dar și poveștile meșterilor populari. Târgul medieval a fost organizat concomitent cu târgul de Rusalii de către primăria Târgoviste în colaborare cu autoritățile județene.
A fost atmosferă medievală în fosta cetate de scaun a Țării Românești. Curtea Domnească a prins viață pentru două zile, iar turiștii și târgoviștenii s-au putut bucura de bucate tradiționale, spectacole, târguri și nici cei mici nu au fost uitați. Chiar la poalele Turnului Chindiei au fost puse în scenă spectacole de păpuși.
Cu toții s-au arătat fascinați de armura cavalerilor și au vrut să probeze pentru câteva secunde măștile medievale și casca folosită de luptători.
S-au dus lupte ad-hoc, au fost făcute demonstrații pentru turiști, iar în târgul medieval și cel de Rusalii au putut fi degustate produse tradiționale, iar cei mai îndrăzneți au inventat rețete proprii.
Meșteșugurile au fost la loc de cinste. Doi soți din Craiova au adus la târg linguri pictate și icoane realizate pe scoarță de copac.
Podoabele au atras doamnele și domnișoarele. Realizate după metode din străbuni, din materiale deosebite, neconvenționale, au fost aduse la târg de un meșter vestit.
Această tânără, fotograf de profesie, a ales să vină cu ceva inedit. Șoarecii din sfoară au fost atracția stand-ului ei. Haioși, interesanți și confecționați în ore de muncă, au atras cumpărătorii.
Tabăra medievală a cuprins expoziție de arme, ulcioare și vase decorative. Momente artistice au fost susținute de elevii Palatului Copiilor, iar cei mici au mai putut admira dansuri medievale, demonstraţii de disciplină şi antrenament.

Comenteaza

comentarii

reclama ta