MII DE ȘCOLI CA-N EVUL MEDIU

Avem mii de școli ca-n Evul Mediu, dar ne lăudăm cu noi promisiuni. În disperarea după un nou mandat în Guvern, Ministrul Educației s-a apucat să facă promisiuni elevilor din cele peste 2000 de unități de învățământ cu WC în fundul curții. Pop a publicat pe pagina de socializare statistica rușinoasă însoțită de mesajul: „La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior”.

Mesajul lui Liviu Pop în contextul unei sărbători naționale, dar și a crizei de pe scena politica, s-a potrivit ca nuca-n perete. Lăsând deoparte gafele lui Pop, postarea sa arată situația dezastruoasă din învățământul românesc. Mii de școli și grădinițe au în anul de grație 2018 toalete în fundul curții, iar elevii sunt nevoiți să suporte condițiile de Ev Mediu, fără canalizare sau apă curentă. În regiunea Sud-Muntenia sunt 270 de unități de învățământ care nu beneficiează de grupuri sanitare în interior, așa cum cer standardele europene pentru siguranța elevilor. Cele mai multe sunt în Argeș -104 unități de învățământ, urmat de Teleorman cu 48 și Dâmbovița cu 46 de școli cu WC în exterior. În Călărași sunt 27, în Prahova 17 unități , iar în Ialomița 19 și Giurgiu 8 unități în această situație.

În aceste condiții Pop se limitează la a face promisiuni. Ca în basmele cu Făt-Frumos, Ministrul Educației anunță că se va face în trei ani ce nu s-a făcut în 28 de ani.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta