MII DE LOCURI LA „PREGĂTITOARE”

MII DE LOCURI LA „PREGĂTITOARE”

S-au afisat locurile pentru clasa pregatitoare, iar parintii viziteaza unitatile de invatamant, pentru a se decide unde isi vor trimite micutul din toamna la scoala. In judetul Dambovita, 4300 de elevi trebuie inscrisi in clasa zero, insa locurile disponibile sunt mai multe, peste 5800. Si in acest an sunt trei unitati de invatamant din Targoviste, unde parintii se inghesuie sa isi inscrie micutii. Asta in timp ce in alte scoli din mediul rural numarul elevilor este insuficient pentru a forma o clasa. Inscrierile incep luni, cand unii directori de scoala se asteapta sa fie aglomeratie la poarta unitatii.

Acesti micuti invata in clasa pregatitoare la Scoala „Mihai Viteazul” din Targoviste. Au parte de mobilier special pentru varsta lor si multe jucarii. De fapt, ei invata aici, jucandu-se.

Scoala “Mihai Viteazul” este una dintre cele mai cautate de parintii din Targovisteni, care trebuie sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare. In acest an, au fost aprobate aici patru clase, pentru 100 de elevi. Conducerea unitatii de invatamant spera ca locurile sa fie suficiente si sa nu fie nevoiti sa respinga niciun copil. Parintii sunt atrasi de aceasta scoala si gratie programului after school, implementat aici.

Prioritate au la aceasta scoala copiii cu domiliul apropiat, dar si cei care au frati si surori care invata aici. Reprezentantii unitatii de invatamant ii sfatuiesc pe parinti sa nu lase inscrierea copiilor pe ultima suta de metri.

In Targoviste, concurenta mare la clasa pregatitoare este si la Scoala „I. Alexandru Bratescu Voinesti”, unde au fost aprobate patru clase, pentru 100 de elevi si la Scoala Coresi, unde vor functiona trei clase, cu 75 de elevi. In mediul rural insa, situatia sta cu totul altfel. Sunt localitati unde nu se intruneste nici macar numarul minim de elevi pentru o clasa. In Visinesti au fost recenzati doar sapte elevi, in Motaieni sase, iar in Rau Alb de Jos numai cinci elevi. In total, in Dambovita, vor trebui sa mearga in clasa pregatitoare din toamna 4300 de elevi. Locurile disponibile sunt insa de 5850. In aceasta saptamana scolile organizeaza Ziua Portilor Deschise, iar de luni parintii sunt asteptati sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta