MIEREA, PRODUS DE LUX ŞI ÎN 2017

MIEREA, PRODUS DE LUX ŞI ÎN 2017

Mierea rămâne un produs de lux şi anul acesta! Producţia se anunţă la fel de scăzută ca anul trecut sau chiar mai slabă. Costurile pentru întreţinerea albinelor sunt foarte ridicate, iar apicultorii au fost nevoiţi să asigure şi hrană pentru albine, pentru că acestea nu au avut resurse suficiente. Din această cauză preţurile la miere nu vor scădea în acest an, ci vor rămâne ridicate, la fel ca în ultimii doi ani, când au fost majorate cu peste 30%.

Domnul Cazacu este apicultor de peste 20 de ani şi spune că nu mai poate renunţa la albine. Îl sperie, însă, vremea tot mai capricioasă. Frigul din luna aprilie, le-a dat mari bătăi de cap apicultorilor. În zilele cu temperaturi scăzute stupii au stagnat.

Apicultorii speră ca producţia să fie una bună măcar la rapiţă. La salcâm nu mai au mari speranţe pentru că florile s-au ofilit din cauza gerului.

Este al doilea an consecutiv în care producţia de miere de salcâm este compromisă. Nici anul trecut apicultorii nu au avut mai mult succes. Nu doar vremea afectează munca albinelor, ci şi oamenii care folosesc tot mai multe substanţe cj’himice în agricultură şi pomicultură.

Preţurile pe care apicultorii le primesc nu sunt deloc mulţumitoare.

Dacă salcâmul nu va înflori în acest an, mierea va fi tot mai greu de găsit şi la preţuri extrem de mari. În anul 2016, mierea a fost considerată un produs de lux, din cauza preţurilor care au crescut cu 30% în 2015. Anul acesta, mierea naturală poate deveni chiar un produs pe cale de dispariţie.

Comenteaza

comentarii

reclama ta