MEDICII DIN ARGEȘ AU CEDAT ÎN FAȚA PRESIUNILOR

MEDICII DIN ARGEȘ AU CEDAT ÎN FAȚA PRESIUNILOR

 

Au tras un semnal de alarmă, dar după două zile au renunțat la protest. Vorbim despre medicii de familie din Argeș care au mers la CAS pentru semnarea documentelor. Asigurații pot beneficia de toate serviciile decontate de casa de sănătate. Medicii de familie susțin că au cedat din cauza presiunilor făcute de CNAS și a amenințărilor venite de la Ministrul Sănătății.

2018 a debutat cu refuzul medicilor de familie de a nu mai prelungi contractele cu Casele Județene de Sănătate și nici Argeșul nu a făcut excepție, dar doctorii din acest județ au renunțat la protest după două zile și au început să aibă o relație normală cu pacienții.

Cei mai mulți medici de familie s-au prezentat deja la Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, iar operațiunea de semnare a contractului va fi finalizată.

La nivel de țară aproximativ 25% din cei peste 11.000 de medici de familie nu şi-au prelungit contractele cu Casele de asigurări de sănătate. Asta înseamnă ca pacienţii care sunt pe listele lor trebuie să plătească atunci când vor o consultative, o trimitere sau o reţetă. Furnizorii de servicii medicale care nu au semnat actele adiţionale vor putea intra în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în baza unor contracte cu durata determinată ce vor putea fi încheiate la o dată anunţată ulterior de casele de asigurări de sănătate, precizează CNAS. Pentru cei aproape 4 milioane de pacienţi care sunt în atenţia celor 2500 de medici care nu au semnat contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate, autorităţile au găsit o soluţie parţială. Au făcut o listă cu 59 de afecţiuni. Cei care au una dintre acestea pot merge la specialist gratuit fără trimitere de la medicul de familie.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta