MAI MULŢI MISTREŢI ÎN BĂTAIA PUŞTII?

MAI MULŢI MISTREŢI ÎN BĂTAIA PUŞTII?

Cotele de vânătoare stabilite de ministerul Apelor şi Pădurilor vor expira în luna mai a acestui an. Prezent la Târgovişte, ministrul Ioan Deneş a declarat că în stabilirea noilor cote se va ţine cont şi de cererile speciale şi de problemele care au apărut pe parcursul anului 2017. Cel mai probabil se vor suplimenta cotele pentru mistreţi, susţine ministrul.

Cotele de vânătoare stabilite de Ministerul Apelor şi Pădurilor pentru perioada mai 2017-mai 2018 au fost de 42 369 de exemplare de mistreţ, 113 731 de exemplare de iepure, 116 294 de fazan, dar şi zeci de mii de potârnichi, prepeliţe şi porumbi guleraţi. Cotele au stârnit revolta organizaţiilor de mediu, activiştii declarând că în realitate nu se cunoaşte nici numărul adevărat al speciilor, iar în prezent nu există o metodă de recensământ acceptată de comunitatea ştiinţifică. Potrivit acestora fondurile de vânătoare nu se bazează pe observarea directă a animalelor ci pe anumite urme ale acestora, multe dintre ele putând fi numărate de mai multe ori susţineau cei de la Agent Green. Pentru anul următor cotele vor fi date tot prin ordin emis de minister. Ioan Deneş, proaspăt ministru al Apelor şi Pădurilor a declarat că este posibilă o suplimentare a cotelor, cel mai probabil pentru mistreţi.

Ministrul nu a ştiut să spună dacă sunt cereri pentru alte specii şi care sunt acestea. În privinţa mistreţilor, principala problemă o reprezintă migrarea lor din păduri către zone locuite unde caută hrană. Locuitorii din Sinaia au primit în repetate rânduri vizita mistreţilor care s-au plimbat în voie prin oraş iarna aceasta. Şi la Comarnic mistreţi au ieşit în oraş.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta