MAI MULTE FEMEI DIN RĂCARI AU DAT ŢEPE PRIN METODA „POMANA”

MAI MULTE FEMEI DIN RĂCARI AU DAT ŢEPE PRIN METODA „POMANA”

Metoda „pomana” face victime în continuare. Mai mulţi dâmboviţeni au reuşit să păcălească diferite persoane, în ultimul an, prin această metodă. Le-au furat bijuteriile şi au produs un prejudiciu de 29.000 de lei.

Poliţiştii din Ploiești, cu sprijinul agenţilor de la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, au efectuat trei percheziții în localitatea Răcari, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune, comise prin metoda ,,pomana”. Un mandat de aducere a fost pus în executare.
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 – iunie 2020, persoanele în cauză, ar fi abordat părțile vătămate, pe stradă, sub pretextul că ar vrea să le ofere bijuterii din aur în memoria unei persoane decedate. În schimb, acestea le-ar fi cerut victimelor să le dea bijuteriile personale, care ar fi fost împachetate într-un șervețel, ce urma să fie desfăcut doar după ce părțile vătămate ajungeau la domiciliu. Ulterior, acestea constatau că în șervețel se aflau doar alte hârtii și că bijuteriile primite de la persoanele bănuite erau fabricate din materiale neprețioase.
Prejudiciul creat se ridică la valoarea de 29.000 de lei.
De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, bani și bijuterii, susceptibile a proveni din activitatea infracțională.
O persoană a fost condusă la sediul poliției pentru audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, față de o femeie în vârstă de 39 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.


Comenteaza

comentarii

reclama ta