LUPTĂ DURĂ PENTRU PĂMÂNT LA BREBU

LUPTĂ DURĂ PENTRU PĂMÂNT LA BREBU

Luptă dură pentru pământ în localitatea dâmboviţeană Brebu! Două familii se judecă de mai bine de şapte ani prin tribunale, din cauza unui hotar. Una dintre părţi acuză chiar o executare silită ilegală şi spune că va merge cu acest caz la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Din anul 2010 familiile Manea şi Ceapă discută doar prin intermediul instanţei judecătoreşti. Problema este reprezentată de dorinţa de avuţie a familiei Ceapă, care şi-a însuşit o bucată de teren care nu îi aparţinea.

Familia Manea spune că autorităţile nu au ţinut cont de vechiul amplasamen, de documentele pe care le deţin şi că s-a făcut executarea silită în mod ilegal. Astfel au pierdut peste 100 de metri pătraţi de pământ.

În timpul procesului, falsul în acte a fost dovedit de experţi, însă, acest lucru nu a fost luat în seamă de instanţele judecătoreşti.

Nu doar actele eliberate de primărie nu sunt reale.  Două rapoarte de expertiză spun acelaşi lucru, însă acestea au devenit invizibile în faţa celor care au instrumentat cazul.

De la Primăria Runcu nu am obţinut niciun punct de vedere, întrucât atât primarul, cât viceprimarul, erau plecaţi din localitate şi nu au putut fi contactaţi.  Ultima şansă pentru familia Manea este să caute ajutor la C.E.D.O. , lucru pe care îl va face săptămâna viitoare. De asemenea vor ataca şi hotărârile primite prin care sunt obligaţi să plătească alte cheltuieli de judecată şi despăgubiri.

Comenteaza

comentarii

reclama ta