LUCRĂRI CU PROBLEME LA GĂEŞTI

LUCRĂRI CU PROBLEME LA GĂEŞTI

Lucrări cu multe semne de întrebare în oraşul dâmboviţean Găeşti! La cererea conducerii unui supermarket din localitate, pe DN 7 a început construcţia unor alveole pe jumătatea drumului, menite, spun constructorii, să reducă incidentele rutiere din zonă. Problema este reprezentată de dimensiunile acestor obiective, care reduc considerabil din lăţimea drumului. TIR-urile trec la limită pe langa ele.
În ciuda celor spuse de muncitori, lucrările i-au contrariat pe localnici, mai ales pe cei care sunt şi şoferi. Spun că trebuie să fie mult mai atenţi când trec prin faţa supermarket-ului pentru că la orice mic impact cu bordura se poate provoca un accident. Cei mai mulţi spun că nu li se pare normală îngustarea drumului naţional şi că acest tronson ar fi trebuit lărgit, nu îngustat.
Inginer de meserie, domnul Ioan Fiterău locuieşte chiar vis-a-vis de supermarket şi este total nemulţumit de aceste alveole, făcute fără minte, spune bărbatul. Crede că autorizaţia de construcţie a fost dată de un tânăr fără experienţă, fără a se face un studiu la faţa locului.
Printre localnici, părerile sunt împărţite. Unii spun că alveolele sunt bune, pentru reducerea evenimentelor rutiere din zonă.
Deşi nu există o pancartă pe care să fie afişat proiectul se vehiculează faptul că între alveole se va trasa o linie continuă, astfel încât şoferii care vin dinspre oraş să nu mai facă stânga pentru a intra la supermarket, adică să nu mai blocheze traficul. Localnicii spun că linia continuă nu va fi un impediment pentru cei care vor să meargă la cumpărături şi că mulţi îşi vor risca permisul, iar ambuteiajele vor fi la ordinea zilei.
Probleme vor fi şi în cazul unui convoi mortuar, care va trece prin zonă. Şoferii nu vor mai avea posibilitatea să ocolească, din cauza alveolelor generoase construite pe jumătatea drumului.
Autorităţile locale nici măcar nu au fost informate despre această lucrare, toate aprobările fiind obţinute la Bucureşti, de la CNAIR. Rămâne de văzut cum se va desfăşura traficul în acest mic oraş, extrem de aglomerat, care face legătura cu Autostrada A2.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta